Nuggets overleven slotoffensief Warriors

1recap1play

* Voor de Nuggets-fans was het billenknijpen. Een voorsprong van 20 punten werd door Golden State bijna nog goedgemaakt, maar dankzij een uitstekende Andre Iguadola hoeven de Nuggets nog niet naar huis. Met 25 punten, 12 rebounds en 7 assists was Iggy de grote man bij Denver. De ploeg van George Karl was als collectief weer sterk. Alle vijf starters eindigden met dubbele cijfers. In het vierde kwart werd het nog spannend dankzij rookie Harrison Barnes van de Warriors, maar zijn goede spel bleek niet genoeg voor de winst.

* De grote man in deze serie is Stephen Curry (Golden State Warriors). In deze wedstrijd had de point guard moeite met zijn schot en dat was vooral te danken aan de verdediging van Nuggets. Curry kreeg nauwelijks kansen. George Karl had zijn spelers de opdracht gegeven om Curry af te stoppen met een double-team en dat lukte ook.

* Grote verrassing in de starting five was JaVale McGee. De boomlange center mocht voor het eerst dit seizoen vanaf het begin meedoen. De Nuggets wilden met meer lengte spelen en vooral meer energie. De keuze van Karl pakte goed uit, McGee speelde zijn beste wedstrijd in deze serie en was daar zichtbaar blij mee…

* Een van de highlights in de wedstrijd kwam op naam van de Manimal, Kenneth Faried. De Big Man van de Denver Nuggets begon samen met McGee sterk aan de wedstrijd. In het tweede kwart kreeg hij de Nuggets fans op de banken met een chase down block.

* De Warriors leiden nog met 3-2 en kunnen de series donderdagnacht in Oakland voor eigen publiek afmaken.