Sublieme Pau Gasol leidt Spanje langs Brazilië

BlockPauGasol

Spanje heeft in eigen land ook de derde wedstrijd op het WK gewonnen. Brazilië werd vrij gemakkelijk aan de kant gezet. In Granada werd het 63-82. Pau Gasol was met 26 punten en negen rebounds de belangrijkste man aan de kant van de Spanjaarden.

Lees hier hoe Spanje ook Egypte makkelijk versloeg.

De Spanjaarden begonnen goed aan de wedstrijd en stonden aan het eind van het eerste kwart al met zestien punten (14-30) voor. In het tweede kwart kreeg Brazilië het niet voor elkaar om veel in te lopen op de Spanjaarden. Bij de rust was de stand dan ook 32-45 in het voordeel van Spanje.

Ook in de tweede helft deed Brazilië er alles aan om terug te komen, maar de Spanjaarden waren erg sterk in de afronding. Vooral van achter de driepuntlijn schoot Spanje, met een percentage van 45,8 procent (11/24), erg goed.

Pau Gasol was de beste man van het veld. Hij noteerde 26 punten, negen rebounds en drie blocks. Sergio Rodriguez (12) en Juan Navarro (10) noteerden ook dubbele cijfers. Ricky Rubio was belangrijk als aangever. Hij gaf zes assists. Marc Gasol en Serge Ibaka scoorden samen dertien punten en waren allebei goed voor vijf rebounds.

Anderson Varejao was de beste speler aan de kant van de Brazilianen. De NBA-speler scoorde tien punten en noteerde vier rebounds. Leandro Barbosa was met elf punten de topscorer voor Brazilië.

Volgende wedstrijd
Woensdag staat voor Spanje de volgende test op het programma. De Spanjaarden nemen het dan op tegen Frankrijk. De wedstrijd begint om 22:00 (Nederlandse tijd).