De koning van de driepunter gaat mogelijk met pensioen

Door

Miami Heat v Charlotte Bobcats - Game Four

Nog altijd is er geen duidelijkheid over de toekomst van Ray Allen. De 39-jarige Allen is sinds zijn vertrek bij de Miami Heat nog altijd een free agent, maar er gaan nu geruchten dat hij nooit meer zal terugkeren in de NBA.

Afgelopen zomer stonden clubs in de rij om Ray Allen te contracteren. Het leek er zelfs op dat Allen zou tekenen bij de Cleveland Cavaliers, maar op het laatste moment ging die deal niet door. Allen maakte toen bekend dat hij eventueel rond de jaarwisseling ergens zou gaan tekenen. Omdat Allen met zijn 39 jaar al aardig op leeftijd is, wou de oud-speler van Milwaukee, Seattle, Boston en Miami eerst een rustpauze inlassen.

Maar het rustige leventje bevalt de  39-jarige topschutter wel. Bijna elke dag gaat Allen golfen, en brengt hij tijd door met zijn gezin en familie. Dit bevalt hem wel, en is één van de redenen waarom de basketbalveteraan mogelijk niet meer zal terugkeren in de NBA. Toch heeft Allen de afgelopen maanden zijn conditie en fitheid goed op peil gehouden, dus behoort een terugkeer nog altijd tot de mogelijkheden.

Ray allen

Nog steeds dingen veel teams naar de komst van de ervaren-schutter. Zo hebben de Cavaliers, Clippers, Warriors, Spurs, Bulls, Wizards, Grizzlies interesse getoond om Allen te contracteren. Deze teams draaien bovenin mee in de NBA, en Allen zou voor veel teams misschien wel de ontbrekende schakel kunnen zijn in de race om het NBA-kampioenschap.

Bij de Miami Heat bewees Allen zijn waarde, en won hij aan de zijde van LeBron James en Dwayne Wade een NBA-kampioenschap. Ook werd Allen bij de Boston Celtics éénmaal kampioen van de NBA.

Foto’s: Getty Images 

Ook leuk om te lezen