Lakers achtste na zege op Bulls

De Los Angeles Lakers hebben hun zegereeks voortgezet. In eigen huis werden de Chicago Bulls verslagen met 90-81. Het duo Kobe Bryant en Dwight Howard was weer op dreef. Bryant eindigde op 19 punten, 9 assists en 7 rebounds terwijl Howard naast zestien punten ook 21 rebounds pakte en 4 blocks noteerde. Voor de Bulls waren de 19 punten van Nate Robinson en de 18 punten, 17 rebounds en drie blocks van Joakim Noah niet voldoende voor een zege.

Chicago ging de eerste helft gelijk op met Lakers, maar kwam in het derde kwart tekort. Verdedigend waren de Bulls goed op dreef, maar aanvallend lukte wederom maar weinig en de ploeg raakte slechts 37 procent van zijn schoten. In het vierde en beslissende kwart begon Chicago al met een achterstand van twaalf punten. Die voorsprong gaven de Lakers niet meer uit handen.

Met een zestiende zege in 22 duels hebben de Lakers nu beslag gelegd op de achtste plaats in de Western Conference. Na een 17-25 record staan de Lakers nu op 33-31. Hiermee is LA concurrent Utah Jazz, dat op zaterdag zijn vierde nederlaag op rij leed, voorbijgestoken. In de laatste achttien wedstrijden spelen de Lakers nog tien keer buiten de deur. Chicago staat nog op de vijfde plaats in de Eastern Conference, maar heeft slechts één verliesduel minder dan nummer acht Milwaukee Bucks.