Rangers simpel langs Capitals

New York Rangers v Washington Capitals

In de Eastern Conference moesten de New York Rangers op bezoek bij de Washington Capitals. De Rangers wisten zonder al te veel moeite en met behulp van goalie Martin Biron de Capitals te verslaan: het werd 4-1.

Biron

Na ruim twee minuten gespeeld te hebben in de eerste periode scoorde Steve Oleksy met een schot van afstand de 1-0 voor de Capitals. Rangers goalie Martin Biron zag er niet goed uit bij deze tegengoal. Hij herpakte zich echter uitstekend, want hij keepte de rest van de wedstrijd voortreffelijk en had 28 saves. De Rangers kwamen na 11 minuten spelen op gelijke hoogte door een mooie goal van Derek Stepan.

Halverwege de tweede periode namen de Rangers de leiding in de wedstrijd; Brian Boyle maakte de 2-1 door van afstand prachtig raak te schieten. Door een powerplay goal van Ryan Callahan kwamen de Rangers op een comfortabele 3-1 voorsprong en leek de wedstrijd gespeeld. Niets was minder waar, want het was Biron die zijn ploeg op de been moest houden en dat ook uitstekend deed.

In de derde periode zette Martin Biron zijn geweldige spel door en maakte daarmee zijn slippertje uit de eerste periode goed. Met nog iets meer dan een minuut te spelen maakte Brad Richards de 4-1 voor de Rangers en was de wedstrijd definitief gespeeld.

Naast de Rangers, wisten in het oosten ook de Canadiens en de Penguins ruim te winnen. De Canadiens wonnen 5-2 van de Panthers en de Penguins zetten de Islanders opzij met 6-1. De Flyers en de Devils wisten gisteren ook beide te winnen.