Clippers verslaan Warriors, déjà vu in Memphis

Door

BannerPlayoffs

De Los Angeles Clippers moesten er deze keer een stuk harder voor werken, maar Game 3 ging net als wedstrijd nummer 2 maandag opnieuw naar LA: 98-96. Blake Griffin had 32 punten en acht rebounds, DeAndre Jordan noteerde veertien punten, 22 rebounds en vijf blocks voor de Clippers, die net op tijd bij de les waren na een indrukwekkende comeback van de Warriors. Steph Curry (zestien punten, vijftien assists) had nog een laatste kans om de held van de avond te worden met een driepunter in de slotseconde, maar de point guard van de Warriors werd uitstekend verdedigd door Chris Paul (vijftien punten, tien assists). Het was voor de eerste keer in zes duels dat Blake en co. in Oakland weer eens als winnaars van het veld stapten.

LA bouwde in het derde kwart een voorsprong op van achttien punten, maar raakte die nog bijna in zijn geheel kwijt. Hoewel de Warriors in totaal slechts 6 om 31 vanachter de driepuntslijn schoten en liefst zeventien turnovers hadden, vonden de mannen van coach Mark Jackson door plays als deze een manier om zich terug te vechten in het duel:

Het was vooral ook (niet geheel onverwachts) een fysieke wedstrijd met flagrant fouls aan beide kanten: Matt Barnes kreeg er een voor het duwen van Andre Iguodala, Draymond Green ging er ietwat hard in tegen Griffin:

ThirstyWarmAustraliancattledog

Maar uiteindelijk lachtte Blake het laatst. LA leidt met 2-1 in de best-of-seven serie.

Blake

 

Grizzlies winnen opnieuw na OT

Game 2 was al top, maar wedstrijd nummer 3 tussen de Memphis Grizzlies en Oklahoma City Thunder was misschien nog wel beter. Het duel ontpopte zich nagenoeg als een kopie van het vorige. De Grizzlies namen een ruime voorsprong in het vierde kwart (zeventien punten), maar konden die weer niet vasthouden. En deze keer was het niet Kevin Durant, maar een andere ster die in de slotminuut een onwaarschijnlijke four-point-play maakte. Uw attentie voor Russell Westbrook:

Overtime dus, waarin Memphis opnieuw aan het het langste eind trok (98-95) en nu met 2-1 voorstaat in de best-of-seven serie. Mike Conley eindigde met 20 punten, Zach Randolph kwam tot zestien punten, tien rebounds en zes assists voor de Grizzlies, die al weer hun 15de opeenvolgende thuiszege boekten.

Kevin Durant en Westbrook waren beiden goed voor 30 punten bij OKC, maar ze misten ook te veel schoten. Westbrook schoot 9 om 26, Durant 10 om 27. En een driepunter zat er ook niet in.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen