Hawks nemen 2-1 voorsprong op Pacers

BannerPlayoffs

De Indiana Pacers kwamen in Game 2 eindelijk los. Konden ze dat doorzetten in de Philips Arena in Atlanta? Nee. Na een eerste helft waarin beide teams in totaal slechts 27 om 80 schoten, waren het de Hawks die in het derde kwart het heft in handen namen. Kyle Korver kwam tot 20 punten, maakte een aantal belangrijke driepunters, maar het was Jeff Teague die de show stal met 22 punten en tien assists op weg naar een 98-85 overwinning.

Teague had een paar fraaie dunks, maar het moment van de wedstrijd was zonder twijfel zijn alles-of-niets-poging vanachter de driepuntslijn met nog een kleine drie minuten te spelen. De scheidsrechters zagen over het hoofd dat hij net buiten de lijnen stapte en konden volgens de regels, ook na video review, niet meer ingrijpen. Dat kan alleen in de laatste twee minuten.

DeficientAchingFairybluebird

De Pacers speelden weer een wedstrijd om snel te vergeten. Lance Stephenson voerde de ploeg aan met een respectabele 21 punten, maar dat was het dan ook wel zo’n beetje. Paul George noteerde slechts twaalf punten en schoot 3 om 11. George Hill schoot 1 om 11 (vier punten) en Roy Hibbert kon ook niets klaarmaken (vier punten). Larry Bird zag het allemaal met lede ogen aan. Game 4 is zaterdag.