MLB Dutch Report: homerun-weekend voor Gregorius

Door

Naamloos

Wil je weten hoe het ‘onze jongens’ dit seizoen vergaat in Major League Baseball? Geen probleem. In deze rubriek praten we je bij over de prestaties van mannen als Xander Bogaerts, Andrelton Simmons en Kenley Jansen. De rangschikking is gebaseerd op de statistiek Wins Above Recplacement (WAR) van FanGraphs.

Week 11 (maandag 15 juni t/m zondag 21 juni).

Knipsel

Xander Bogaerts won overtuigend het onderlinge duel met collega-shortstop Andrelton Simmons. De 22-jarige Nederlander ging 4-uit-16 tegen de Atlanta Braves met een RBI-single en zijn derde homerun van het seizoen. Bogaerts nam zijn goede vorm mee naar Kansas City waar hij op 21 juni drie honkslagen produceerde tegen de Royals, waaronder een three-run double. Tussen al het aanvallende geweld door toonde Bogaerts ook nog zijn atletisch vermogen met een prachtige jump-throw.

Knipsel

Toegegeven, dat Bogaerts het onderlinge duel won had ook te maken met een blessure. Andrelton Simmons miste twee van de vier wedstrijden op Fenway Park tegen de Boston Red Sox door klachten aan zijn hand. Simmons was weer de oude tegen de New York Mets met zeven honkslagen in elf slagbeurten. In de 6-4 overwinning op 20 juni speelde hij zelfs een belangrijke rol met vier honkslagen.

Naamloos

Kenley Jansen had in deze week alle tijd om eens zijn tuin bij te werken en de vuilnis buiten te zetten, want de Los Angeles Dodgers deden slechts één keer een beroep op de Nederlandse closer. Op 18 juni gooide hij één puntloze inning tegen de Texas Rangers met twee strikeouts. Zijn strikeout-percentage is nog steeds niet van deze wereld.

Knipsel

Als het aan Didi Gregorius ligt komen de Detroit Tigers vaker in het weekeinde op bezoek in The Bronx. In de wedstrijd waarin Alex Rodriguez zijn 3000ste honkslag noteerde, timmerde Gregorius de bal over de hekken voor zijn derde homerun van het seizoen. Een dag later was het opnieuw raak. En dan bedoel ik niet de camera die hij sloopte met een foul ball. Dat wordt vast in rekening gebracht op zijn loonstrookje.

Verdedigend zorgde de 25-jarige Amsterdammer tegen de Miami Marlins voor twee mooie acties, waaronder een achterwaartse flip. Soms is Gregorius iets te wild, gelukkig is daar dan teamgenoot Mark Teixeira om hem te helpen.

Jonathan Schoop heeft nu drie wedstrijden gespeeld voor Double-A Bowie.

Lees hier de vorige MLB Dutch Report.

* .000/.000/.000 staat voor slaggemiddelde, on-base percentage en slugging percentage. Een 100 wRC+ is league average, 0.00 / 0.00 bij Jansen is ERA/FIP.

Ook leuk om te lezen