Iwakuma

MLB Update: handelsmarkt Nashville

Door

Iwakuma

Vandaag beginnen de MLB Winter Meetings 2015 in Nashville, Tennessee. Dat betekent maar één ding, de komende vier dagen willen alle dertig teams spijkers met koppen slaan. Daar zijn twee manieren voor, de portemonnee trekken en een dure Free Agent verleiden of slim handelen en een tradedeal sluiten. Dit zijn de belangrijkste geruchten op een rij.

De hoofdrol tijdens de gesprekken in Nashville lijkt weggelegd voor de Los Angeles Dodgers. Niet alleen omdat Zack Greinke voortaan in Arizona op de heuvel staat, maar vooral ook omdat in Los Angeles in 2016 een payroll van meer dan $300 miljoen beschikbaar hebben. Nimmer had een profsportteam in Amerika zoveel salarisgelden beschikbaar. Het geld zal in eerste instantie naar een pitcher gaan en daarom circuleren de namen van Johnny Cuerto, Mike Leake en Hisashi Iwakuma.

Ben Zobrist
Toch is de kans groot dat het bal niet geopend wordt door de grootmacht uit Los Angeles. De eerste deal die waarschijnlijk gesloten gaat worden is er eentje met een knipoog naar het einde van het seizoen 2015. Ben Zobrist wordt namelijk al dagen nadrukkelijk gelinkt aan de New York Mets.

Dat New York wil toeslaan is vooral opvallend omdat Zobrist één van de sleutelspelers was in het postseason van Kansas City Royals in 2015. Een postseason dat bovendien eindigde in een World Seriestitel omdat de Mets opzij werden gezet. Geschat wordt dat de Mets voor Zobrist een vierjarig contract ter waarde van $64 miljoen hebben klaarliggen.

Miller voor Soler
Het belangrijkste tradegerucht is de deal tussen de Atlanta Braves en de Chicago Cubs die al bijna helemaal uitonderhandeld lijkt te zijn. In dat geval gaat Shelby Miller het komende seizoen de kleuren van de Cubs verdedigen en vertrekt Jorge Soler naar Atlanta.

Eerder bood Atlanta Miller al aan de Arizona Diamondbacks aan. Als betaalmiddel moest A.J.Pollock de omgekeerde weg dan bewandelen. Nu dat definitief niet doorgaat lijkt Soler de logische oplossing. In Chicago werd al eerder aangegeven dat over een vertrek van Soler best te onderhandelen valt. Soler, die pas 23 is, moet in Atlanta een belangrijke pion worden in de wederopbouw waar vanaf dit seizoen aan begonnen wordt. Soler tekende toen hij uit Cuba vluchtte een contract voor negen jaar bij de Cubs, daarvan zijn er nog vijf over.

In het nieuws
* De Los Angeles Dodgers gaan proberen Aroldis Chapman voor de neus van de Houston Astros en bij de Cincinnati Reds weg te roven. De Dodgers willen niet langer uitsluitend van closer Kenley Jansen afhankelijk zijn in de negende inning.

* Ondertussen hebben de Los Angeles Dodgers zich wel nog een jaar verzekerd van de diensten van Chase Utley. De veteraan (37) mag dankzij zijn nieuwe contract nog eens zeven miljoen dollar op zijn bankrekening bijschrijven.

* De Kansas City Royals hebben zich gestort op startende pitchers. Chris Young blijft nog een jaar en Scott Kazmir komt ook zo goed als zeker naar de kampioen van 2015. Beide pitchers tekenen een deal voor twee jaar.

Foto: Getty Images/archief

Ook leuk om te lezen