Steelers verpletteren Colts en blijven in wild-card race

Brown
De Pittsburgh Steelers blijven vol in de race om een plaats in de play-offs te bemachtigen. Op eigen veld was de ploeg van Ben Roethlisberger veel te sterk voor de Indianapolis Colts. De ploeg van Matt Hasselbeck nam in het tweede kwart nog wel een voorsprong, maar wist daarna geen punt meer op het bord te zetten. Aan de andere kant van de bal lukte het de Colts niet om Big Ben en Antonio Brown af te stoppen, met een ruime 45-10 nederlaag als gevolg.

Het duurde even voor de Steelers op gang kwamen, want het begin van de wedstrijd was ronduit slecht. Van beide teams. Jacoby Jones ontving namens Pittsburgh de aftrap en fumblede de bal gelijk, waardoor de Colts een ideale kans kregen om de score te openen. Matt Hasselbeck, die nog steeds de geblesseerde Andrew Luck verving, beantwoorde de turnover van de Steelers met een interceptie, waardoor deze buitenkans verloren ging. Het slordige spel was nog niet over, want binnen drie minuten verloor ook DeAngelo Williams de bal aan de Colts, het derde balverlies al van de wedstrijd.

Hasselbeck leidde in het tweede kwart de Colts naar de eerste touchdown van de wedstrijd en een 10-6 voorsprong, maar daarna was het alleen nog maar Steelers wat de klok sloeg. De verdediging liet Indianapolis kansloos, terwijl Big Ben liet zien waarom Pittsburgh een geduchte kandidaat voor de play-offs is. Vooral Antonio Brown was niet te stoppen. Hij ving twee ballen voor een touchdowns en liep in de slotminuten ook nog een punt terug voor een touchdown.

De scheidsrechters konden de manier van vieren van de touchdown door Brown niet helemaal waarderen en bestraften de ster van de Steelers met een straf vanwege ‘using the goalpost as a prop’. Het kon de wide receiver weinig schelen, maar het is duidelijk dat NFL staat voor No Fun League. Ook de geblesseerde ploeggenoot van Brown, running back Le’Veon Bell kon het optreden van AB wel waarderen.

Door de overwinning hebben de Steelers een winning record (7-6) en staat de ploeg met de Jets en Chiefs gelijk in de stand om de wild-cards. Met wedstrijden tegen de Bengals en Broncos op het programma voor de komende twee weken zal snel duidelijk worden of de Steelers een wild-card plek kunnen bemachtigen. Lukt dit, dan zal niemand tegen Big Ben en Antonio Brown willen spelen, want aanval lijkt niet te stoppen. Het is de Colts in ieder geval niet gelukt en Indianapolis blijft hierdoor in de divisie op gelijke hoogte staan met de Houston Texans, die eerder op zondag ook verloren. De Colts krijgen in de laatste vier wedstrijden alle divisierivalen nog als tegenstander, waardoor de ploeg de kansen om de play-offs te halen nog volledig in eigen hand heeft.