SportAm Top 50 free agents in MLB: 40-36

Door

De World Series zitten erop en dat betekent dat geruchten over free agents en trades weer vrij spel krijgen. Een mooie periode, waarin het volgende seizoen gewonnen en verloren kan worden, lacht ons toe. SportAmerika kijkt naar de beste free agents op de markt. We tellen af van 50 en voorspellen elke dag van vijf spelers waar zij volgend seizoen gaan spelen. 

40.            Joe Saunders (32) – SP – Prediction: Baltimore Orioles

Saunders won 33 wedstrijden in 2008 en 2009, maar is sindsdien niet meer de werper die hij was. De lefty is wat snelheid van zijn fastball kwijt en stoeide een tijdje met z’n controle. Na zijn trade van Arizona naar Baltimore werd hij een belangrijke starter voor de O’s. In het reguliere seizoen ging hij in zeven starts 3-3 met een 3.63 ERA voor Baltimore en in het postseason startte hij nog eens twee belangrijke wedstrijden. De O’s zullen hem waarschijnlijk een één of tweejarig contract aanbieden om de tijd, die top prospect Dylan Bundy nog nodig heeft om te rijpen, te overbruggen.

39.            Stephen Drew (30) – SS – Prediction: Oakland Athletics

Drew is de afgelopen twee seizoenen vanwege een zware enkelblessure nauwelijks in actie gekomen. Toch is hij in potentie de beste shortstop op de markt. Nu de Athletics Cliff Pennington in een trade naar Arizona gestuurd hebben, zullen zij Drew graag behouden. Lukt dit niet, dan zijn er andere kapers op de kust. Boston zou wel eens interesse kunnen hebben in Drew die zich weer in de kijker wil spelen voor een groot contract. Bij de Red Sox zou dat met een eenjarige deal kunnen, om zo Jose Iglesias en zelfs Xander Bogaerts tijd te geven om te rijpen in de Minors.

38.            Koji Uehara (38) – RP – Prediction: Detroit Tigers

Uehara is de eerste uit een groepje sterke Japanse spelers in deze lijst. De reliever had dit jaar een ERA van 1.75 en gooide 43 keer drie slag in 36 innings. Dat zal hem gewild maken op de markt. We hebben in het postseason kunnen zien dat de Tigers goede relievers nodig hebben, dus hij zou daar wel eens terecht kunnen komen.

37.            Kevin Youkilis (34) – 3B – Prediction: Cleveland Indians  

‘The Greek God of Walks’ is al lang niet meer de speler die we uit zijn hoogtijdagen kende. Youkilis sloeg dit jaar slechts .235 en heeft last gehad van verschillende pijntjes en blessures. Toch kan hij nog een zeer nuttige kracht zijn voor een team dat een derde honkman nodig heeft. De Indians, met manager Terry Francona, zijn absolute kanshebbers, maar hebben net Mike Aviles aangetrokken. De White Sox willen hem graag behouden en anders liggen de Diamondbacks, de Dodgers en de Phillies op de loer.

36.            Scott Hairston (33) – OF – Prediction: New York Mets           

Hairston heeft stilletjes een heel erg goed seizoen gehad. De outfielder, die bij de Mets alle outfield posities gespeeld heeft, sloeg een career high 20 home runs met een 1.5 WAR. De Mets kunnen op de markt, waar veel betere outfielders beschikbaar zijn, niet veel uitgeven en zouden er wijs aan doen Hairston te resignen. Anders zijn de Tigers en de Yankees een optie, waar hij vooral als rechtshandige platoon speler aan de bak zou komen. Als hij een everyday player wil worden, zou hij er wijs aan doen om bij de Mets te blijven.

Free agents 50-46 | 45-41

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen