MLS Play-offs: Galaxy schakelt Earthquakes uit

Los Angeles Galaxy heeft zich geplaatst voor de finale van de Western Conference. In de halve finale van de MLS play-offs was de ploeg uit LA sterk voor het beste team in de reguliere competitie, de San Jose Earthquakes. Dankzij twee treffers van Robbie Keane werd met op bezoek bij San Jose met 3-1 gewonnen. Dit was voldoende om de 1-0 nederlaag eerder deze week in Los Angeles weg te poetsen.

Al voor de rust was het duel zo goed als gespeeld. Keane opende de score in de 21e minuut, waarna hij tien minuten voor de rust de voorsprong op aangeven van Landon Donovan verdubbelde. Het was echter nog niet voorbij voor de matig verdedigende Earthquakes. Middenvelder Mike Magee maakte op een assist van wederom Donovan de derde Galaxy-treffer. San Jose, waar MLS topscorer Chris Wondolowski buiten een gemiste kans voor open doel volledig onzichtbaar was, kon pas acht minuten voor tijd iets terugdoe. Invaller Alan Gordon maakte het nog even spannend in de slotfase. Maar Los Angeles liet de winst niet meer uit de handen glippen.

In de finale in het westen speelt Galaxy komende zondag tegen de winnaar van het duel tussen Real Salt Lake en Seattle Sounders. De eerste wedstrijd tussen de teams eindigde in een 0-0 gelijkspel.

Sporting Kansas City – Houston Dynamo, 1-0 (0-2)

In de Eastern Conference werd de nummer één in de reguliere competitie ook uitgeschakeld. Nummer vijf Houston Dynamo, dat eerder verantwoordelijk was voor de uitschakeling van het Chicago Fire van Nederlander Sherjill MacDonald, hield op bezoek in Kansas stand. Sporting won weliswaar met 1-0, maar het was niet voldoende om de 2-0 nederlaag uit het eerste duel weg te werken. Seth Sinovic gaf Kansas City na iets meer dan een uur spelen hoop op meer, maar verder dan die ene goal kwam Sporting niet.

Houston wacht zondag in de finale van het oosten de winnaar van de tweestrijd tussen New York Red Bulls en DC United. Beide teams speelden in hun eerste duel met 1-1 gelijk.