Vigneault blijft coach Canucks

Door

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

Alain Vigneault heeft woensdag zijn handtekening gezet onder een contractverlenging bij de Vancouver Canucks. De verlenging is voor twee jaar, wat betekent dat Vigneault nu een contract heeft dat hem tot en met het seizoen 2014-2015 aan de club verbindt.

Vigneault heeft veel invloed gehad op de Canucks en wist Vancouver vorig jaar naar de Stanley Cup Finale te coachen. Dit jaar deed Vancouver het, ondanks het beste resultaat in de het reguliere seizoen, beduidend slechter . De Canucks wisten de eerste ronde van de play-offs niet te overleven.

Hoewel dit jaar teleurstellend verliep heeft Vigneault in zes seizoenen een record van 287-155-50 opgebouwd. Dit brengt hem op een winstpercentage van .634 en hiermee staat hij op de tweede plek in de geschiedenis van de Canucks. Zijn 33 play-off overwinningen zijn de meeste in de geschiedenis van Vancouver.

Daarnaast wist Vigneault in zes seizoenen als hoofdcoach vijf maal de divisie te winnen en pakte de laatste twee Presidents Trophy’s (beste record in NHL). In 2007, na zijn eerste seizoen als coach, kreeg hij de Jack Adams Award voor beste coach en vorig jaar was hij een finalist.

Vigneault liet in een reactie weten blij te zijn met de contractverlenging. “Ik zou nergens anders heen willen. Ik voel veel vertrouwen vanuit de club naar mij en ik ga mijn uiterste best doen om het meest haalbare uit deze groep te krijgen.” Met de contractverlenging worden de geruchten over een eventuele nieuwe coach voor de Canucks definitief de das omgedaan.

Foto:  Getty Images

Ook leuk om te lezen