Komst MLB naar Nederland kan in 2014 of 2015

Door

Adam14De gemeentes Amsterdam en Haarlemmermeer, de KNBSB en de MLB gaan vanaf nu met elkaar in gesprek om de MLB naar Nederland te halen.

Bij een persconferentie in Hoofddorp werd duidelijk dat het fundament nu gelegd is voor tophonkbal in Nederland en Europa. In Park 21 tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep komt een nieuw honkbalstadion voor de club Hoofddorp Pioniers. Normaal biedt dit stadion plaats aan zeshonderd mensen, maar voor topwedstrijden wordt dit uitgebreid tot 30.000 toeschouwers. Niet alleen wordt er dan aan MLB wedstrijden gedacht, maar ook aan voorrondes van de World Baseball Classic en andere internationale evenementen.

Voor de zogeheten Amsterdam Series is nog niets zeker. Het is waarschijnlijk dat er in 2014 of 2015 drie wedstrijden gespeeld gaan worden rondom de All-Star break in juni of juli. De mogelijkheid bestaat ook dat de MLB daarna terugkeert naar Nederland. Over teams die dan naar Nederland zouden komen is nog niets bekend.

Volgens technisch directeur van de Nederlandse honkbalbond Robert Eenhoorn is het een gigantisch voor de honkbalsport: “De MLB is een miljardenorganisatie. Als die naar Nederland komen is dat goed voor de honkbalsport en sport in het algemeen.”

De discussies met de MLB duren inmiddels al bijna twee jaar: “De MLB neemt weloverwogen beslissingen en gaan niet over één nacht ijs.”

Jason Holowaty, vertegenwoordiger van de MLB: “Major League Baseball wil zich internationaal uitbreiden. Het probleem in Europa was dat er geen faciliteiten waren om MLB games te spelen. Met dit stadion komen die er wel.”

Ook leuk om te lezen