Barry Zito keert terug bij de Oakland Athletics

Door

CPCcqHyXAAAxWNd

Barry Zito krijgt de kans om zijn MLB-loopbaan af te sluiten bij de club waar het voor hem allemaal begon. De 37-jarige linkshandige werper werd woensdag opgeroepen door de Oakland Athletics vanuit Triple-A Nashville. Zito speelde tussen 2000 en 2006 voor de A’s en veroverde in 2002 de AL Cy Young Award.

Meer dan een week geleden dacht Zito dat hij zijn laatste pitch had gegooid. Het seizoen van de Nashville Sounds zat erop en het bleef stil aan de andere kant van de lijn.

Zito heeft sinds 2013, zijn laatste seizoen bij de San Francisco Giants, geen wedstrijd meer gegooid op het hoogste niveau. Na het seizoen 2006 maakte hij de overstap van Oakland naar San Francisco en hij mocht zich op dat moment de best betaalde pitcher noemen in de Major League (7 jaar, 126 miljoen dollar).

Hij verloor meer dan dat hij won in San Francisco, maar zonder de drievoudig All-Star hadden de Giants in 2012 de World Series op hun buik kunnen schrijven. Zito gooide 7 2/3 puntloze innings tegen de St. Louis Cardinals in Game 5 van de NLCS. De Cards hadden aan een overwinning genoeg om zich te plaatsen voor de World Series.

De verwachting is dat de A’s Zito als reliever uit de bullpen gaan gebruiken. De mogelijkheid bestaat dat hij op 26 september tegenover zijn voormalig ploeggenoot Tim Hudson komt te staan wanneer de Giants op bezoek komen in Oakland. Zito en Hudson waren samen met Mark Mulder Oakland’s Big Three.

Hudson zet na dit seizoen een punt achter zijn loopbaan en Zito waarschijnlijk ook.

“This is where I started. That mound in Oakland is where I threw my first major league pitch, and I don’t know how it’s all going to shake out with the rotation, days and all that, but I’m going to throw one of my last major league pitches probably on that mound. That’s like storybook. It’s amazing.”

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen