Jurickson Profar niet zeker over deelname WBC

Door

Seattle Mariners v Texas Rangers

Jurickson Profar heeft nog geen beslissing gemaakt of hij gaat spelen in de World Baseball Classic. Het 19-jarige talent van de Texas Rangers is opgeroepen voor het Nederlands team, maar overweegt om een volledige Spring Training af te werken met de ploeg uit Texas. “Ik heb een kans om het team te halen”, aldus Profar tegenover ESPN Dallas. “Daarom worstel ik nog met mijn keuze.”

Triple-A

De Rangers maakten eerder deze maand bekend dat Mitch Moreland het eerste honk gaat bemannen, waardoor Ian Kinsler op het tweede honk blijft staan. Dat zou betekenen dat Profar waarschijnlijk het seizoen gaat beginnen voor Triple-A Round Rock om elke dag aan spelen toe te komen.

In een eerder stadium vroeg manager Ron Washington nog aan Kinsler om naar het eerste honk te verhuizen om zo ruimte te maken voor Profar op het tweede honk, naast shortstop Elvin Andrus. Profar wordt, naast Mike Trout van de Los Angeles Angels, gezien als het grootste talent in de sport.

Homerun in zijn debuut in de Majors

Profar maakte vorig jaar op 2 september zijn debuut op het hoogste niveau. Op bezoek bij de Cleveland Indians sloeg hij in zijn eerste slagbeurt de bal te tribunes in en werd daarmee de derde tiener in de historie die dit voor elkaar kreeg. Profar eindigde de maand september met drie honkslagen in zeventien at-bats, maar was één uit één tegen de Baltimore Orioles in de AL Wild Card Game.

De focus in het off-season lag op het fysiek sterker worden. “Mijn boven lichaam en mijn benen”, aldus Profar. “Het is goed voor mijn spel als ik sterker wordt.” De analisten van Fangraphs geloven ook in een sterk 2013 voor de Nederlander. De voorspelling is dat hij 136 wedstrijden in actie komt voor de Rangers met zestien homeruns, 67 binnen geslagen punten, 80 runs, 20 gestolen honken en .264/.341/.425 splits.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen