Warriors zijn ook OKC de baas, Spurs naar 6 op rij

Door

1recap12 Thunder de sterkste in topper met Clippers

Oklahoma City Thunder @ Golden State Warriors 99 – 104

Na eerder deze week grootmacht Los Angeles Clippers al te hebben verslaan, leggen de Golden State Warriors ook OKC over de knie. En aangezien ze zelf ook meedoen in de bovenste regionen van de Western Conference, zijn dat overwinningen die er toe doen. Niet alleen kunnen ze zelf een W toevoegen aan het lijstje overwinningen en smeren ze de concurrent een L aan, ook mentaal wordt er een tikje uitgedeeld. Ook in deze wedstrijd was maar weer eens te zien hoe belangrijk het voor Golden State is dat de enkel van Stephen Curry gezond blijft. De met pijntjes kwakkelende pointguard was van groot belang met zijn 31 punten en 7 assists. Curry werd, bijna logischerwijs, bijgestaan door zijn maatjes Lee met 22 punten en 12 rebounds, Thompson met 19 en Carl Landry met 20 punten en 7 rebounds. Laatstgenoemde deed op die manier goede zaken in de race om de Sixth Man Of The Year award. Aan de andere kant gooide concurrent Kevin Martin er ‘maar’ 16 punten in namelijk.

Verder moest het bij de Thunder dit keer te veel van alleen Kevin Durant komen. Zo blijkt wel weer dat ook hij het niet allemaal alleen kan. De 33 punten en 9 assists zijn indrukwekkend, maar ook weer snel vergeten als er niet bij gewonnen wordt. Z’n maatje Westbrook had een onopvallende en matige wedstrijd met 10 punten uit 3 op 16 rake schoten. Ibaka er Perkins eindigde beiden met 12 punten en ook dat bleek dus te weinig om OKC aan de overwinning te helpen.

New Orleans Hornets @ San Antonio Spurs 102 – 106

Zonder spelers Duncan en Leonard en zonder coach Popovich zullen er bij de Spurs spelers op moeten staan die dat normaal niet snel zullen en hoeven doen om de wedstrijd te winnen. Manu Ginobili keerde terug binnen de lijnen na een blessure en Tony Parker haalt eigenlijk altijd zijn topniveau wel. Opvallendste naam die eruit sprong dit keer was dan ook die van Thiago Splitter. Hij noteerde 25 punten en 7 rebounds en dat was nou net even de boost die de Spurs nodig hadden om de Hornets opzij te zetten. Parker was goed voor 24 punten en 13 assists. Zijn concurrent aan de andere kant, Greivis Vasquez, pakte ook een double-double, zij het een iets mindere: 15 punten en 11 assists. Topscorer bij de Hornets werd Eric Gordon met 17 punten. Het is voor elke basketbal-fan te hopen dat Gordon gezond blijft en zijn oude niveau haalt.

Washington Wizards @ Utah Jazz 88 – 92

Utah Jazz winnen hun vierde wedstrijd op rij en doen dat door zes mensen in de dubbele cijfers te laten scoren. Het sterke team-play werpt z’n vruchten af. Grootste meneer bij de Jazz was Paul Millsap. Hij werd topscorer met 16 punten en pakte ook nog eens 15 rebounds. De Wizards konden er niet veel tegenover zetten. Okafor pakte nog wel 17 rebounds, maar je zult toch ook punten nodig hebben om te winnen. Webster gooide er de meeste in: 15.

Phoenix Suns @ Sacramento Kings 106 – 96

Ook Lindsey Hunter debuteert als coach met een overwinning. De man die voorlopig de plek invult van de ontslagen Alvin Gentry zag zijn team een uitgebalanceerde overwinning boeken tegen de Kings. Zes spelers in de dubbele cijfers waarvan Scola de topscorer werd met 21 punten en 7 rebounds. Michael Beasley speelde ook een sterke wedstrijd door 13 punten in het laatste kwart te maken en te eindigen met 19. Kings bigman Cousins liet nog wel een 15 punten, 15 rebounds double-double aantekenen, maar het bleek niet genoeg.

Indiana Pacers @ Portland Trailblazers 80 – 100

Makkie voor de Trailblazers gisterenavond. Eigenlijk kwamen ze nooit echt in de problemen. En één van de redenen daarvoor blijft het spel van rookie Damian Lillard. De manier waarop de jonge pointguard speelt en zijn team probeert te leiden is bewonderenswaardig. Ook nu weer was hij goed voor 20 punten en 8 assists. Neem daarbij de 27 punten van Aldridge en de 14 punten en 13 rebounds van Hickson en de overwinning is in de tas. Daar konden ook de 22 punten en 7 rebounds van Paul George niets meer aan veranderen.

Brooklyn Nets @ Minnesota Timberwolves 91 – 83

De lappenmand die de Minnesota Timberwolves heet kon ook tegen de Brooklyn Nets geen potten breken. Minnesota moet noodgedwongen spelers op gaan roepen en uittesten met een contract voor 10 dagen. Chris Johnson pakt die kans toch aardig aan met 12 punten en 6 rebounds. De Nets hebben in de wedstrijd alleen maar voor gestaan en pakken met deze overwinning de tiende van de maand januari tegenover één verliespartij. De grote drie spelers komen steeds beter uit de verf. Zowel Deron Williams als Joe Johnson scoren 18 punten en Brook Lopez laat er zelfs 22 aantekenen.

Ook leuk om te lezen