LeBron’s triple-double zorgt voor overtime-winst

Door

1recap12 Thunder de sterkste in topper met Clippers

Toronto Raptors @ Miami Heat 116 – 123 OT

De Raptors hebben een abonnement op overtime de laatste tijd. Van hun laatste vier wedstrijden was dit alweer de derde keer dat de wedstrijd niet beslist kon worden in reguliere speeltijd. En die overtime bevalt de Raptors meestal niet. Van de vijf overtime-wedstrijden totaal dit seizoen wonnen ze er maar één. En met extra speeltijd komen extra statistieken. Zo kon LeBron James maar weer eens een triple-double aan zijn lijstje toevoegen. Hij scoorde 31 punten, deelde 11 assists uit en pakte 10 rebounds. Superster teamgenoot Wade tekende voor een game-high 35 punten. Hoewel er bij de Raptors zeven spelers in de dubbele cijfers scoorden, bleek het dus wederom niet genoeg om de overwinning uit het vuur te slepen. Topscorer bij de Raptors werd Alan Anderson met 20 punten.

Los Angeles Lakers @ Memphis Grizzlies 93 – 106

Zo’n reclame voor Kobe’s nieuwe schoenen is natuurlijk hartstikke leuk, maar zijn Lakers blijven maar kwakkelen met de vorm. Heel af en toe ziet men eens een glimp van het spel waartoe de Lakers in staat zijn. Het verschil in de wedstrijd tegen de Grizzlies zit hem wellicht in het feit dat het team van de Grizzlies al meerdere jaren met elkaar samenspeelt en elkaar blindelings vindt. En dat is bij de Lakers vaak nog niet het geval. Bij Memphis zijn de scores meer verdeeld en bij LA is het toch voornamelijk Kobe die voor de punten zorgt. Hoewel Pau betere cijfers produceerde, zou broertje Marc Gasol daar prima mee kunnen leven zolang zij de overwinning krijgen.

Denver Nuggets @ Houston Rockets 105 – 95

De  Nuggets winnen van de Rockets zonder daar al te veel moeite voor te doen. James Harden van de Rockets komt toch altijd wel aan zijn 20 tot 25 puntjes en de rest van de spelers werd aardig in de tang gehouden. En bij de Nuggets scoorde Lawson 21 puten, Chandler 20 en Gallinari 18 punten. Al met al voor de Nuggets genoeg om Houston aan de kant te zetten.

Detroit Pistons @ Chicago Bulls 82 – 85

Niet goed, wel spannend. Zo zou je de wedstrijd tussen de Pistons en Bulls kunnen omschrijven. Als je kijkt naar de statistieken snap je niet dat de Bulls het nog zo moeilijk gehad hebben. Bij de Pistons werd Brandon Knight namelijk topscorer met 13 punten. Bij de Bulls was dat Jimmy Butler met 18 punten. 18 had Noah er ook, maar dan van rebounds.

Atlanta Hawks @ Charlotte Bobcats 104 – 92

Josh Smith was letterlijk en figuurlijk de grote man bij Atlanta. Net als Minnesota heeft Atlanta met de nodige blessures te maken. Reden voor andere spelers om een stapje extra te lopen. Met 30 punten, 13 reounds en 8 assists is Josh Smith daar het beste voorbeeld van. Ook Kyle Korver liet met 21 punten zien nog altijd van belang te zijn. Aan de andere kant was het bankspeler Ramon Sessions die het eigenlijk allemaal alleen op moest lossen. Hij scoorde 27 punten en werd verder amper bijgestaan door zijn teamgenoten.

Ook leuk om te lezen