Vikings sturen aan op een trade van Percy Harvin

Door

Minnesota Vikings v Chicago BearsLokale pers in Minnesota claimen het nieuws dat de Vikings een manier aan het zoeken zijn om Percy Harvin te traden na een grote ruzie met head coach Leslie Frazier. Het incident verklaart waarom Harvin deze week opeens weer op de blessurelijst stond, en ook nog eens als reserve. WCCO Radio meldt dat de Vikings actief werk maken van een trade. De wide receiver zou, in aanwezigheid van diverse spelers, gigantisch zijn uitgevallen tegen zijn coach.

Probleemgeval
Bronnen zeggen dat teamgenoten Harvin’s uitval niet konden waarderen, iets wat we vaker zagen bij de receiver, die eerder in zijn loopbaan dikke ruzie had met voormalig head coach Brad Childress. De maat lijkt nu dus vol voor de Vikings die weten dat de trade value van Harvin hoog is. Hij staat nog voor één seizoen onder contract en de speculatie is dus snel gemaakt dat een potentiële trade voor de Vikings prioriteit heeft in de draft van dit jaar. Vikings general manager Rick Spielman wilde niet reageren op de ontstane situatie.

Topspeler
Harvin’s salaris voor 2013, het laatste van zijn rookie deal, kent een hoogte van 2,9 miljoen dollar en werd tussentijds verhoogd, ondanks het missen van de zeven laatste wedstrijden van het seizoen wegens een enkelblessure. Hij zette toch nog 62 catches voor 677 yards neer en is absoluut één van de topspelers in de Vikings offense. Als de situatie niet wordt opgelost lijken Harvin’s dagen in Minnesota te zijn geteld.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen