Dwight Howard kiest voor langer verblijf in Orlando

Door

De transfergeruchten rond Dwight Howard lijken voor in elk geval een jaar de ijskast in te kunnen. De boomlange center heeft zowel de club als zijn teamgenoten geïnformeerd dat hij ook volgend jaar nog in Orlando speelt. Hij liet dit woensdag weten in een gesprek in San Antonio met CEO Alex Martin en eigenaar Rich DeVos. De Magic spelen vanavond in San Antonio tegen de Spurs.

Howard liet na de overwinning in overtime (104-98) dinsdag op Miami Heat, waarin Howard goed was voor 24 punten en 25 rebounds, al weten zich te richten op Orlando. “Ik heb het team gezegd dat ik het seizoen hier wil afmaken, om de club en de fans een beetje hoop voor de toekomst te geven”, stelde Howard.

Nu blijkt dat Howard risico wil nemen en de Magic een laatste kans wil geven om naast hem een tweede sterspeler te strikken, is voor Orlando de weg vrij om alles op alles te zetten om nog voor het verstrijken van de transferdeadline morgen een versterking binnen te halen. De naam van Hawks-ster Josh Smith wordt sterk in verband gebracht met de Magic als onderdeel van een deal tussen drie teams.

Howard doet volgens de bevestigde berichten van bronnen rond het proces met zijn beslissing afstand van de mogelijkheid om komende zomer al als free-agent op de markt te komen. Iets wat voor de club en de fans als muziek in de oren moet klinken. Die zagen al hetzelfde scenario als in 1996 voor zich toen Shaquille O´Neal de Magic voor niets verliet voor Los Angeles Lakers. Voor volgend jaar staat Howard overigens voor 19,5 miljoen dollar op de loonlijst.

“We zijn nu al lang aan het praten, maar ik heb het gevoel dat we het gewoon moeten proberen. Het is misschien moeilijk, maar ik denk dat we een goede kans hebben. Maar zij, de club, moeten de keus maken”, aldus Howard, die na afloop zei dat hij trots was op zijn teamgenoten vanwege de manier waarop ze hadden gespeeld tegen de Heat. De Magic zitten in een goede flow en wonnen de laatste drie duels van Indiana Pacers, Chicago Bulls en dus de Heat. Drie concurrenten in de Eastern Conference. “Ik denk dat we kunnen pieken op het goede moment en een goede prestaties kunnen neerzetten.”

Op de vraag of hij ook na dit seizoen nog bij de Magic wil blijven wilde Howard geen antwoord geven. “Dat is nu niet belangrijk. Dit moment is waar het om gaat, niet wat er over een paar maanden gebeurd. We hebben een goede kans, die moeten we pakken.” Howard is bezig aan zijn achtste seizoen bij de Magic en is verreweg de meest dominante center in de league. Hij won driemaal de award voor Defensive Player van het jaar en kwam in ruim zeshonderd duels gemiddeld per wedstrijd tot 18,4 punten, 13,1 rebounds en ruim twee blocks.

De uitspraken van Howard staan overigens nog niet zwart op wit, dus zolang er nog geen papieren zijn getekend moet nog rekening worden gehouden met een mogelijke nieuwe wending in de Dwight Howard Transfer Saga.

2 Reacties
  1. Vincent_van_genechten 9 jaar ago

    Shaq all over again =) De Magic zouden dom zijn om te hopen dat hij blijft…

    • Zando 9 jaar ago

      Mee eens. Hij is gewoon weg aan het einde van het seizoen. Hoop alleen geen Lakers.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen