NBA Recap (84) Thunder als wervelstorm over Celtics heen

NBA Recap, een nieuwe rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 84.

Celtics at Thunder 104-119

Compleet overlopen. Dat geldt voor Boston Celtics die geen weerstand konden bieden aan de wervelstorm die Oklahoma City Thunder heet. Na 24 minuten basketball had de beste ploeg uit het westen al 72 punten op het scorebord staan. Normaliter krijgt het sterke verdedigende blok van Boston zo’n tien punten meer tegen, maar dan in hele wedstrijd. Westbrook en Durant waren opnieuw op stoom met respectievelijk 31 en 28 punten.  Bij Boston, dat nog flink wat wist af te knabbelen van de achterstand, waren de Big Three goed voor 67 punten.

Hawks at Knicks 82-99

Voor de rust hadden de Knicks het lastige thuisduel met Atlanta al beslist. Met een 60-35 stand ging New York, dat voor het eerst startte met Jeremy Lin en Carmelo Anthony, naar de kleedkamer toe. Hierdoor kon Mike D’Antoni zijn starters wat rust geven. Steve Novak, die van de bank kwam, schoot 17 punten door het mandje, net zoals Lin. Linsanity gaf ook nog eens 9 assist en trok zijn record naar 9-2. Anthony eindigde met 15 punten, terwijl Jeff Teague zich topscorer mocht noemen met 18 punten. Het was voor de Hawks alweer de vierde nederlaag in hun roadtrip van vijf wedstrijden.

Magic at Nets 108-91

Dwight Howard demonstreerde in New Jersey maar eens waarom hij zo gewild is door het management van de Nets. Met 20 punten en 17 ballen die hij van het bord greep, benadrukte hij zijn dominantie opnieuw in de paint. De thuisploeg met een goede Deron Williams (23 punten) en Marshon Brooks (24 punten) liep vanaf het eerste kwart achter de feiten aan. Lees: een achterstand van 17 punten. Zeven spelers van de Magic belandden in de dubbele cijfers, waaronder de vijf starters.

Hornets at Cavaliers 89-84

Van begin tot eind wisten de Hornets te leiden op bezoek bij Cleveland Cavaliers. Chris Kaman, nog niet zo lang terug op de tradelist gezet, liet zich gelden met 21 punten en 13 rebounds. Marco Binelli deed met 19 punten ook een flinke duit in het zakje van New Orleans. Kyrie Irving gaf 11 assists. Zoveel eindpasses gaf hij nog niet eerder in zijn jonge carrière, maar aanvallend gezien wisten de bezoekers de point guard op slechts 6 punten te houden. Het meeste gevaar kwam van Antawn Jamison (22 punten).

Pacers at Bobcats 102-88

Tyler Hansbrough had een belangrijk aandeel in de winst van Indiana. De bankzitter maakte 22 punten griste ook nog eens 9 ballen van het bord. Charlotte kwam sterk terug in het derde kwart en kwam langszij 62-62. Maar hierna schroefden de Pacers de duimschroeven aan met 21 aanvallende rebounds en een 16-6 run. Daarmee was de zege veilig gesteld. Bij de thuisploeg werd Corey Magette met 20 punten de topscorer. De Bobcats wonnen slechts één wedstrijd van hun laatste 19 partijen.

Pistons at Raptors 93-103

Greg Monroe was opnieuw in bloedvorm. Zijn 30 punten en 14 rebounds voor Detroit waren niet voldoende om Toronto voor de vierde maal achtereen het nakijken te geven.  Op ieder front kwamen de Pistons tekort. Dan win je nooit een wedstrijd. DeMar DeRozan (23 punten) en Leandro Barbosa (17 punten van de bank) leidden de Raptors naar hun tiende winst. Overigens eindigden nog vier spelers van Toronto in de dubbele cijfers. Jose Calderon was de enige starter die daar niet in slaaagde.