Vier sponsors laten Clippers vallen na uitlatingen Sterling

Door

Memphis Grizzlies v San Antonio Spurs - Game One
Het Amerikaanse bedrijf State Farm was als eerste om per direct te stoppen met het sponsoren van de Los Angeles Clippers. Dat zei de CEO van het bedrijf Translation, dat de marketing doet van de verzekeraar, maandag tegen ESPN. Het mogelijke terugtrekken van State Farm heeft te maken met de racistische uitspraken van Clippers-eigenaar Donald Sterling, die in het weekend uitlekten. “Iemand moet hier tegen opstaan”, aldus Steve Stoute van Translation.

Later maandag volgden ook sponsors KIA, Virgin en CarMax het voorbeeld van State Farm. Eerder op de dag deed de invloedrijke dominee en politieke activist Al Sharpton al een oproep om de sponsors van de Clippers (en dus Sterling) onder druk te zetten.

De samenwerking tussen de Clippers en State Farm was voor het publiek vooral zichtbaar door commercials met Chris Paul en zijn ‘tweelingbroer’ Cliff Paul. Het stopzetten van de sponsoring van de club betekent echter niet dat het bedrijf stopt met het sponsoren van de aanvoerder van de Clippers. “Het sponsoren van een team is iets anders dan de spelers”, aldus Stoute.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Jan 9 jaar ago

    Eigenlijk past deze situatie precies in de historie van de Clippers.. Als slechtste franchise in de NBA.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen