Matt Kemp: ‘Er is geen ruimte voor racisme’

Door

Arizona Diamondbacks v Los Angeles Dodgers

Matt Kemp was geschokt toen hij zondagochtend op zijn telefoon keek en zag dat zijn naam in verband werd gebracht met Donald Sterling. In een tweede versie van de tape waarin de eigenaar van de Los Angeles Clippers racistische uitspraken doet valt ook de naam van Kemp.

De outfielder van de Los Angeles Dodgers ging op de foto met Sterlings’ vriendin V. Stiviano die de foto vervolgens plaatste op Instagram. Volgens de tape heeft Sterling er problemen mee dat zijn vriendin haar omgang met zwarte mensen zo nadrukkelijk etaleert.

“Ik was erg geschokt”, reageert Kemp. “Ik ben denk ik een jaar geleden met mijn moeder voor het laatst naar een basketbalwedstrijd geweest. Ik heb de jonge vrouw toen ontmoet, aangezien we in dezelfde ruimte waren. Ik herinner me dat er een foto is gemaakt, maar dat het zover zou komen? This is crazy.”

Racisme niet meer van deze tijd
Kemp is goede vrienden met Clippers’ guard Chris Paul en forward Blake Griffin. “Ik heb het te doen met ze, dat ze voor zo’n man moeten spelen. Racisme is eigenlijk niet meer van deze tijd. Het is dan ook jammer dat Sterling zo denkt over Afro-Amerikaanse mensen.”

De tweevoudig All-Star van de Dodgers zegt dat hij ook nooit voor een organisatie kan uitkomen met een man als Sterling aan het roer. Maar Kemp vraagt zich af of een schorsing werkt? “Hij is nog steeds de eigenaar van het team. Hij verdient nog steeds geld. Geef je hem een geldboete? Ik bedoel, hij is een miljardair.”

Magic Johnson heeft misschien de oplossing. Waarom de Los Angeles Clippers niet kopen?

Kemp snapt niet dat er nog altijd mensen zijn die anders kijken naar zwarte, witte of Latijns-Amerikaanse mensen. “Er is geen ruimte voor racisme.” Hij maakte zondag in de wedstrijd tegen de Colorado Rockies dan ook een statement richting de zaak Sterling.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Erwin 8 jaar ago

    Goede actie van Kemp met zijn gewijzigde walk-up song!
    Zouden ze in de States ook iets hebben meegekregen van de bananen-actie in het Europese voetbal? Toevallig speelt dit gelijktijdig met de ‘rel’ bij de Clippers.
    Bizar blijft het, waar hebben we het over..

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen