Ryne Sandberg volgt Charlie Manuel op als Phillies manager

Door

Philadelphia Phillies v Washington Nationals
Vanaf vandaag neemt Ryne Sandberg het stokje als Philadelphia Phillies manager over van Charlie Manuel. De 69-jarige Manuel verdiende als manager exact duizend overwinningen in zijn carrière.

Dat was een mooie gelegenheid voor de Phillies om afscheid te nemen van Manuel, die in Philly in 2008 de World Series won. Manuel was sinds 2005 manager in Philadelphia en had in totaal een record van 780-636.

Manuel
Er waren al langer geruchten dat Manuel zou moeten vertrekken, nu de Phillies 53-67 staan in de National League East. De dynastie lijkt op z’n einde en daar past een managerswissel bij in de ogen van general manager Ruben Amaro Jr., die vorige week het contract van de 34-jarige tweede honkman Chase Utley verlengde en top-pitcher Cliff Lee weigerde te ruilen in de afgelopen transferperiode.

Sandberg
Voor Sandberg wordt het een terugkeer op het oude nest. De tweede honkman maakte zijn debuut in Philly in 1981 en werd na dat jaar geruild naar de Chicago Cubs, waar hij een Hall of Fame carrière opbouwde.

Sandberg is al vaker in aanmerking gekomen voor manager posities van verschillende teams, met name de Cubs vorig jaar. Hij zal vanavond zijn debuut maken tegen de Los Angeles Dodgers in Citizens Bank Park in Philadelphia.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen