Giroux weken uitgeschakeld na ongeluk op golfbaan

Door

Carolina Hurricanes v Philadelphia Flyers

Claude Giroux is weken uitgeschakeld. De captain van de Philadelphia Flyers liep een blessure op aan zijn hand en moet hierdoor geopereerd worden. Giroux is zo’n 5 à 6 weken uitgeschakeld, net op tijd voor het begin van het nieuwe seizoen. Hij zal wel het trainingskamp van de Flyers moeten missen.

Giroux brak tijdens een potje golf zijn golfclub en die verbrijzelde daarbij in zijn wijsvinger. Giroux liep geen botbreuken op, maar wel schade aan de extensorpezen in zijn vinger, liet GM Paul Holmgren van de Flyers in een officieël statement van de franchise weten.

Het ongelukkige voorval van Giroux leidde tot enige hilariteit op Twitter. Collega-ijshockeyer Erik Johnson van de Colorado Avalanche raakte in het seizoen 2008-2009 geblesseerd toen hij uit een golfkarretje struikelde en miste het hele seizoen. Hij stak Giroux een hart onder de riem:

 

Giroux tekende in juli nog een nieuw achtjarig contract bij de Flyers ter waarde van 66,2 miljoen dollar. De center was vorig seizoen met 48 punten topscorer voor zijn ploeg, maar kon niet voorkomen dat de Flyers zich niet plaatsten voor de NHL Play-offs.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen