Vijf op een rij voor Devils

Door

De New Jersey Devils blijven de ijshockeywereld verbazen met hun huidige winning streak. Woensdagavond moesten ook de Carolina Hurricanes er in Newark aan geloven en daarmee komt de reeks van achtereenvolgende overwinningen op vijf te staan. De Devils wonnen namelijk met 3-2 en houden hiermee hun play-offdroom in leven.

Na een doelpuntloze eerste periode was het New Jersey dat in het tweede bedrijf de leiding nam via Ilya Kovalchuk. De Rus verkeert momenteel in blakende vorm want dit was alweer de achtste wedstrijd op rij waarin hij een punt wist te scoren. Het doelpunt was tevens zijn twintigste van het seizoen en daarmee is hij clubtopscorer.

In de derde periode wist de thuisploeg deze voorsprong verder uit te breiden naar 3-0 dankzij doelpunten van de uitblinkers Brian Rolston en Patrik Elias, die allebei voor een doelpunt en een assist tekenden.

De grootste uitblinker aan de kant van de Devils was echter goalie Johan Hedberg. De stand-in van de geblesseerde Martin Brodeur heeft al vier wedstrijden op rij gewonnen en ook nu had hij een groot aandeel in de zege van zijn ploeg.

Van de zevenentwintig schoten die de 37-jarige goalie op zich af zag komen, wist hij er vijfentwintig te keren; alleen Sergei Samsonov en Tuomo Ruutu wisten het net te vinden voor de Hurricanes. De marge van drie doelpunten die de Devils hadden opgebouwd, was dus voldoende om de overwinning binnen te slepen.

Voorlopig willen coach Jacques Lemaire en zijn spelers nog niet aan de play-offs denken, want er is nog een lange weg te gaan. Met nog vijfentwintig wedstrijden te gaan heeft New Jersey een achterstand van twaalf punten op de als achtste geplaatste Carolina Hurricanes.

Het enige wat de Devils nu kunnen doen, is zo veel mogelijk wedstrijden winnen en afwachten hoe ver dat hen zal brengen.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Devils en de Hurricanes:

Foto: admin.ruefrontenac.com

Ook leuk om te lezen