Stanley Cup-finalisten beginnen met nederlaag

De beide ploegen die aan het eind van vorig seizoen een spannende strijd voerden om de Stanley Cup, zijn de nieuwe jaargang begonnen met een thuisnederlaag. De Boston Bruins en de Vancouver Canucks gingen respectievelijk tegen de Philadelphia Flyers en de Pittsburgh Penguins ten onder.

Na de gebruikelijke festiviteiten van het omhoog hijsen van de kampioensbanner hadden de Bruins natuurlijk maar wat graag hun overwinning van vorig jaar een passend vervolg gegeven door ook de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen winnend af te sluiten. De bezoekende Flyers dachten hier echter anders over en staken er dan ook een stokje voor: 1-2.

Met een compleet vernieuwde selectie toonden de Flyers aan dat zij op dit moment geen aanpassingsproblemen hebben en dus een sterk team hebben. Vooral de meest in het oog springende aankoop, goalie Ilya Bryzgalov, kende een goede avond en keerde 22 van de 23 schoten die hij op zich afgevuurd kreeg.

Alle doelpunten van de wedstrijd vielen in de eerste periode. De Boston Bruins namen nog wel een voorsprong dankzij een power play-goal van Brad Marchand, maar nog voordat de eerste twintig minuten om waren stelden de bezoekers dus al orde op zaken.

Via goals van Claude Giroux en Jakub Voracek, waarbij overigens Jaromir Jagr met een assist bij de eerste goal voor zijn 1600e NHL-punt in zijn imposante carrière tekende, namen de Flyers vervolgens een voorsprong. Doordat de beide goalies vervolgens uitblonken tussen de palen, bleef deze stand tot aan de laatste zoemer op de borden staan en leed de kampioen van vorig jaar dus al zijn eerste nederlaag van dit seizoen.

De runner-up van vorig seizoen deed het wat dat betreft iets beter, al verloren ook zij uiteindelijk hun eerste wedstrijd. Deze nederlaag kwam echter wel pas na een shootout tot stand, waardoor de Canucks als schrale troost toch al een puntje konden bijschrijven.

In hun eerste wedstrijd van het seizoen, waarin de Canucks het thuis opnamen tegen een andere titelkandidaat, de Penguins, stond na zestig minuten hockey een 3-3 stand op het scorebord.

De bezoekers namen in de eerste periode zelfs een 0-2 voorsprong via power play-goals van James Neal en Matt Cooke. Nog voor de eerste onderbreking bracht Maxim Lapierre de spanning echter weer terug.

In het tweede bedrijf werd de marge weer op twee goals gebracht door wederom Matt Cooke, maar via goals van Keith Ballard en Daniel Sedin in het vervolg van de wedstrijd wist de thuisploeg een verlenging af te dwingen.

Hierin werd echter niet meer gescoord, waardoor dus een shootout de beslissing moest brengen. In deze penaltyserie was Penguins-goalie Marc-Andre Fleury de gevierde man, aangezien hij beide inzetten van de Canucks wist te keren. Omdat Kris Letang en Evgeni Malkin wel wisten te scoren voor de Penguins, gingen zij er dus met de winst vandoor.

Bekijk hier de samenvattingen van de wedstrijden Bruins-Flyers en Canucks -Penguins: