Woodson kandidaat als defensieve coach Knicks

Door

De New York Knicks willen veranderingen brengen in hun run and gun stijl. Ze willen ook wat defense brengen naar de Big Apple. Met Amaré Stoudemire en Carmelo Anthony zit die offense wel snor. Volgens de New York Daily News heeft Mike Woodson zijn kennissen verteld dat hij op een job als defensieve coördinator kan rekenen bij de Knicks.

Volgens de bronnen zou de nieuwe aanwinst van de Knicks staff volgende week officieel bekendgemaakt worden. Woodson had vorige week een goed gesprek met head coach Mike D’Antoni en kon ook al rekenen op de steun van de grote jongens in het Knicks-bestuur. 

Jammer genoeg staat Thomas bekend als misschien wel de slechtste General Manager in de geschiedenis van de Knicks.

Woodson (trainer van de Hawks van 2004 tot 2010) bracht de Hawks van de nummer 18 in defensieve efficiëntie naar 13. Hij heeft dus geen bergen verzet maar het gaat de Knicks vooral om de nieuwe wind die door de coachen staff moet gaan. Woodson is zeker geen Tom Thibodeau (coach Chicago Bulls) of Lawrence Frank (nieuwe coach Detroit Pistons).

De voormalige NBA-speler zal misschien geen lange termijn optie zijn voor de Knicks aangezien hij her en der gesprekken voerde voor head coach posities. Hoe dan ook zal het interessant zijn om D’Antoni te zien omgaan met iemand die hij niet gewoon is.

Foto: www.themajor.net

Ook leuk om te lezen