Viciedo komt, ziet… and kicks ass!

Door

Dayan Viciedo had aan de South Side van Chicago al bijna de status van een backup quarterback gekregen: onzichtbaar, en daardoor foutloos, en natuurlijk altijd steeds weer een stukje beter bij iedere fout die de eerste keus beging. Maandenlang hadden de fans van de White Sox om het hardst geroepen om het joch dan toch eindelijk eens over te hevelen van Triple-A.

Het management bleef de verantwoordelijk echter afschuiven. Manager Ozzie Guillen liet weten dat hij het joch niet echt nodig had, maar dat hij hem gerust zou laten spelen zodra hij ‘m tot z’n beschikking zou krijgen. En GM Kenny Williams antwoordde telkens dat hij zeker tot handelen zou overgaan zodra Guillen hem een seintje zou geven.

Maar hoe zeer Adam Dunn en Alex Rios (samen goed voor een jaarlijks loonstrookje van zo’n slordige $35M) ook dag in dag uit bleven poedelden, het telefoontje naar Charlotte bleef uit. Tot afgelopen vrijdag dan, op het moment dat de ploeg nog slechts op papier een kans had om de Detroit Tigers van de divisie-winst af te houden. Son, you’re going to the Big Leagues, kreeg Dayan Viciedo te horen.

Hij arriveerde op zaterdagmiddag kort na het middaguur in Seattle, maar omdat de coast-to-coast reis inclusief drie uur tijdsverschil hem niet in de kouwe kleren was gaan zitten, oordeelde Guillen dat Viciedo nog even een dagje geduld moest hebben. Maar op zondag was hij er dan toch helemaal klaar voor.

En hoe! Viciedo begon in het rechtsveld, en startte met het uitvangen van Ichiro Suzuki. Vervolgens was hij goed voor een honkslag in dezelfde inning, om twee innings later de puntjes op de i te zetten. Op een pitch van rechtshander Jason Vargas sloeg hij de bal – met Paul Konerko en Alexi Ramirez op de honken – over het hek in het center field.

Het betekende 3-0, en de opmaat voor een puik middagje White Sox baseball: Tyler Flowers sloeg een grand slam home run in de zesde inning, terwijl werper Gavin Floyd zeven innings de nul hield – tot Josh Bard een two run-homer op het bord deed belanden, en de Sox-streak van 21 innings zonder punt tegen tot een halt bracht.

Twee singles van Konerko en Brent Lillibridge bepaalden de eindstand tenslotte op 9-3, waardoor Chicago de Cleveland Indians voorbij stak in de stand, en op zes duels achterstand moeten hopen dat de Tigers hier en daar wat steekjes laat vallen.

De komst van Viciedo zal waarschijnlijk ten koste gaat van Adam Dunn. Vorstelijk salaris of niet, maar met slagmensen die met een slaggemiddelde van .163 en 156 strikeouts hard op weg zijn om de slechtste speler van de Majors te worden, worden geen divisies gewonnen. ,,We zijn nu op een punt aanbeland dat we wedstrijden moeten winnen”, aldus Guillen.

Foto: paleandhosed.com

 

Ook leuk om te lezen