[UPDATE] Bears laten Taylor (nog) niet gaan

Door

De Chicago Bears hebben maandagochtend afscheid genomen van running back Chester Taylor. Dit maakte diverse media in Chicago bekend.

Zaterdag, voorafgaande aan het duel tegen de Tennessee Titans, kreeg Taylor nog de vraag voorgelegd wat hij zou doen wanneer de Bears hem zouden laten gaan.

,,Ik denk daar niet over na,” liet de 31-jarige running back weten. ,,Ik doe gewoon waarin ik goed ben: trainen en hard werken. Wat zij ook willen doen, daar heb ik geen invloed op.”

Tijdens het duel met de Titans kwam Taylor, tot zijn eigen teleurstelling, niet in actie. ,,Ik heb de hele week meegetraind, dus ik ging er eigenlijk wel vanuit dat ik zou spelen. Jammer, en ze hadden het waarschijnlijk het ook wel wat eerder aan me kunnen laten weten.”

In de twee voorgaande pre-season wedstrijden had hij wel gespeeld, al waren zijn optredens ook daarin niet van lange duur. Zijn concurrent, Marion Barber, raakte in hetzelfde duel geblesseerd aan zijn kuit, maar dat leek geen belemmering om Taylor twee dagen later op straat te zetten.

Taylor, die voorheen uitkwam voor de Baltimore Ravens en de Minnesota Vikings, tekende vorig seizoen een vierjarige overeenkomst met de Bears ter waarde van 12 miljoen dollar. Daarvan was 7 miljoen gegarandeerd.

Gedurende dat seizoen presteerde hij echter onder de maat, door slechts een gemiddelde van 2,4 yards per gevangen bal te lopen in de zestien wedstrijden die hij in actie kwam voor de ploeg uit Chicago. Het was het laagste gemiddelde die hij scoorde gedurende zijn negen jaar durende loopbaan in de NFL.

[UPDATE] In de namiddag kwamen de Bears echter met een andere lezing. Taylor is nog gewoon een Bear, aldus coach Lovie Smith. Taylor was op maandagochtend naar z’n coach gegaan met de vraag waarom hij in de preseason-ontmoeting met de Titans geen minuut speeltijd had gekregen. ,,Omdat jij niet in onze toekomstplannen past”, zei hij daarbij te horen te hebben gekregen. Taylor vatte dat op als een afscheid van de Bears, en lichtte enkele journalisten in.

,,Een misverstand”, zegt Smith nu, al is de verwachtingen dat het afscheid van de running back hoe dan ook nakende is. Zeker als de kuitblessure van Marion Barber blijkt mee te vallen.

Foto: csnchicago.com

Ook leuk om te lezen