King Felix hard op weg naar tweede Cy Young Award

Door

Toronto Blue Jays v Seattle Mariners

Felix Hernandez is bezig aan één van zijn beste seizoenen uit zijn carrière. De 28-jarige pitcher van de Seattle Mariners speelde maandag opnieuw een ijzersterke wedstrijd tegen de Toronto Blue Jays en gaf in zeven innings maar één run op. Het was de zestiende opeenvolgende wedstrijd dat King Felix minstens zeven innings gooide met maar maximaal twee runs tegen, een record.

Hernandez laatste 16 games

De laatste zestien wedstrijden van King Felix (bron: www.espn.go.com)

ERA
Hernandez is samen met Clayton Kershaw van de Los Angeles Dodgers de enige pitcher in de Major League met een ERA onder de 2.00. Met zijn 1.95 ERA is hij met grote afstand de beste pitcher in de American League. De enige pitcher die ook maar een beetje in de buurt komt, is Chris Sale van de Chicago White Sox.

Hij verlaagde dinsdag tegen de San Francisco Giants zijn ERA naar 2.01 dankzij acht shutout innings met twaalf strikeouts.

Statistieken 2014
Met zijn 194 strikeouts staat de ace van de Mariners tweede in de Major League achter David Price. Ook zijn 6.14 hits per nine innings, 180.1 innings pitched en .191 average allowed zijn goed voor een tweede plaats. Daarnaast deelt hij de eerste plaats met Kershaw als het gaat om walks plus hits per inning met 0.86.

Cy Young Award
Hernandez won in 2010 een Cy Young Award en de kans is groot dat daar dit jaar een tweede bijkomt. In 2010 gooide hij 232 strikeouts in 249 2/3 innings. Daarnaast noteerde hij een 2.27 ERA. Met een ERA van 1.95, 194 strikeouts en al dertien overwinningen lijken zijn statistieken dit jaar zelfs nog beter te worden.

2000 innings
De tweede inning tegen de Blue Jays was tevens de tweeduizendste inning voor King Felix. Hij is nu de pitcher die het snelste deze mijlpijl heeft bereikt sinds Dwight Gooden.

Felix Hernandez vs. Clayton Kershaw

polls

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen