NBA Update: ‘Curry beter dan LeBron’ en fanplaatjes

Door

Golden State Warriors v Phoenix Suns

Stephan Curry heeft aan zelfvertrouwen geen gebrek. De guard van de Golden State Warriors kreeg gisteren door Dan Patrick de vraag voorgeschoteld of hij aanvallend beter is dan LeBron James, waarop hij zichzelf de voorkeur gaf. “Gotta be, right?”

Dat beide mannen kunnen scoren, valt niet te ontkennen. Curry heeft een fantastisch schot en James doet praktisch alles. Maar wie er beter? Curry:

Because he (James, red.) obviously demands a lot attention on the floor, but I like to say I can distribute, get my teammates involved and be a playmaker as well.

Toch spreken de cijfer niet in het voordeel van Spicy Curry. James scoort meer dan de eenmalig All-Star (27.1 om 24.0), heeft een beter field goal percentage (56,7% om 47,1%, hoger true shooting percentage (64,9% om 61,0%) en meer offensieve win shares (12,3 om 9,1).

De kleine storm op sociale media die volgde op de uitspraken van Curry ging liggen nadat hij zelf reageerde via Twitter.

Bekijk het hele interview hier.

‘Bill Simmons krijgt NBA show voor ESPN’

Het gerucht gaat dat Bill Simmons, gerespecteerd NBA journalist en schrijver van de bestseller The Book of Basketball, bezig is met een nieuw NBA programma dat gebaseerd is op eerder werk bij Grantland. De show zal prime time worden uitgezonden op ESPN.

De redactie van SportAmerika is fan van de video’s op Grantland, die serieus nieuws en humor op een goede manier weten af te wisselen. Met een hoger budget zal de kwaliteit waarschijnlijk alleen maar beter worden. En zoals vaste gast Jalen Rose zou roepen:

Kort nieuws

  • De Phoenix Suns en Bledsoe hebben al vier maanden niet met elkaar gesproken volgens Sportingnews.com. De Suns hopen nog steeds dat de guard een meerjarig contract tekent, maar op het moment zit de onderhandeling muurvast.
  • Diezelfde Suns zullen het de eerste drie wedstrijden van het seizoen moeten doen zonder forward P.J. Tucker. De speler werd eerder deze maand gearresteerd voor “extreme driving” en bleek een te hoog alcoholpercentage in zijn bloed te hebben.
  • Volgens USA Today is Greg Monroe bereid om het qualified offer van de Detroit Pistons ter waarde van bijna 5,5 miljoen dollar te aanvaarden. Daardoor zou hij komend seizoen in Detroit kunnen blijven en volgende zomer als unrestricted free agent zijn gang kunnen gaan in free agency.
  • Woensdag wordt het speelschema bekend officieel bekend gemaakt, maar er zijn al wat duels uitgelekt. Zo krijgen de San Antonio Spurs hun ringen op 28 oktober voor het thuisduel met de Dallas Mavericks. Met kerst zal de kampioen het opnemen tegen de Oklahoma City Thunder en MVP Kevin Durant. De Thunder beginnen zelf het seizoen tegen de Los Angeles Clippers, het team dat dit voorjaar in zes play-off duels werd verslagen.
  • De New York Knicks openen het seizoen in eigen huis tegen de Chicago Bulls. Carmelo Anthony mag direct bewijzen dat zijn keuze om ‘thuis’ te blijven de juiste is, nadat hij een transfer naar de Bulls deze zomer afwees.
  • Steve Ballmer is officieel de nieuwe eigenaar van de Los Angeles Clippers. Lees hier een volledig artikel of de deal.

Voor de leuk:

Mooie plaatjes gemaakt door een “life-long fan”. Knip ze uit en plak ze in je nieuwe agenda. Of op je muur. Of je vrouw.

jbHE7MG 2VgcweP h2XJb1p

Bekijk er hier nog drie stuks.

Foto: Getty Images 

Ook leuk om te lezen