Ex-Laker Crittenton beschuldigd van moord

Door

Javaris Crittenton, voormalig NBA speler die geschorst werd voor wapenbezit in de kleedkamer van de Washington Wizard’s, wordt moord ten laste gelegd op een vrouw op straat in Atlanta.

Volgens de politie is er een opsporingsbevel uitgegaan naar de voormalig Georgia Tech speler, in verband met de moord op de 22 jarige Jullian Jones op 19 augustus j.l. De politie gaat er van uit dat Crittenton zich in de buurt van Los Angeles bevindt. De FBI is betrokken bij het onderzoek.

De 22-jarige Jones, moeder van 4 kinderen, liep met een groep vrienden op straat toen zij werd beschoten door iemand vanuit een zwarte SUV, aldus de politie.

De politie gaat er niet vanuit dat de schutter het op Jones gemunt had. Het lijkt erop dat het motief te maken zal hebben met de beroving van Crittenton afgelopen april. De ex-Laker is afgelopen april beroofd waarbij er een hoop sieraden buit zijn gemaakt.

De SUV waaruit werd geschoten was gehuurd voor een familielid van Crittenton, door de ex NBA speler zelf. Dit familielid was in eerste instantie de hoofdverdachte van de schietpartij, totdat de politie nieuwe informatie ontving en Crittenton alsnog tot hoofdverdachte bombardeerde. Crittenton zou geprobeerd hebben zijn overvaller neer te schieten, maar miste en raakte Jones.

De laatste club waar Crittenton voor speelde was de Washington Wizard’s, in het seizoen 2008-2009. Terwijl hij door zijn enkelblessure uit de running was raakte hij in conflict met teamgenoot Gilbert Arenas, waarna hij een pistool mee de kleedkamer in bracht.

Hierna werd hij geschorst voor de laatste 38 wedstrijden in het seizoen 2009-2010. Hierna tekende Crittenton een contract bij de Charlotte Bobcats. Ook hier lieten ze hem gaan, waarna hij nog 5 wedstrijden in China speelde voor de Zhejiang Guangsha Lions.

Crittenton werd in 2007 als 19e bij de draft gehaald door de Los Angeles Lakers. Hij speelde even in LA voordat hij geruild werd en in Memphis terecht kwam. In december 2008 kwam hij in Washington terecht.

Crittenton had een gemiddelde van 5.3 punten en 1.8 assists in 113 NBA wedstrijden.

Foto: bleacherreport.net

Ook leuk om te lezen