Ongeslagen Bears verliezen, Seahawks naar 4-0

peterson

Chicago Bears @ Detroit Lions 32 – 40

De 3-0 Bears reisden als favoriet naar Ford Field om het tegen divisierivaal Detroit Lions (2-1) op te nemen. De favorietenrol maakten de Bears echter geen seconde waar. Quarterback Jay Cutler (27/47 317 yds) grossierde in slechte passes, waaronder 3 interceptions en een fumble. Daar stonden slechts twee touchdown passes tegenover. Van de eerste tien third down conversions werd er geen enkele omgezet in een nieuwe set downs. De Lions aan de andere kant speelden degelijk. Natuurlijk forceerden de Bears nog wel enkele turnovers, maar de verdediging van de Lions profiteerde ook optimaal van de off day van Cutler. Uiteindelijk kwamen de Bears nog wel enigszins in de buurt, maar alleen omdat de Lions het toelieten. Stafford eindigde de wedstrijd met 23 completions uit 35 pogingen, één touchdown, één interception en 242 yards. (PB)

Pittsburgh Steelers @ Minnesota Vikings 27- 34

De Steelers waren al meer dan tien jaar niet 0-3 gestart, en al vijfenveertig jaar niet 0-4. Dat laatste record is uit de boeken. Met een 34-17 voorsprong aan het begin van het vierde kwart leken de Vikes, dankzij de 140 rushing yards en twee touchdowns van Adrian Peterson, op weg naar een relatief makkelijke overwinning, maar met tien onbeantwoorde punten kwamen de Steelers alsnog binnen één touchdown. Met nog enkele seconden op de klok stonden de Steelers vlak voor de endzone voor de gelijkmaker en een verlenging, maar Big Ben Roethlisberger (36/51 383 yds) verloor de bal en daarmee was de overwinning voor Minnesota een feit. (PB)

Baltimore Ravens @ Buffalo Bills 20-23

Titelhouder Baltimore verloor vanavond alweer de tweede wedstrijd van het nog jonge seizoen. Bij laagvlieger Buffalo Bills gooide Ravens quarterback Joe Flacco maarliefst vijf interceptions, het hoogste aantal uit zijn carrière. Bij de Bills waren het de running backs Fred Jackson en C.J. Spiller die de verdediging van de Ravens murw beukten. Het grootste gevaar aan de kant van Baltimore kwam van de kant van reciever Torrey Smith, die 155 yards en een touchdown pakte. Joe Flacco kreeg aan het einde van de wedstrijd nog één kans de wedstrijd alsnog in zijn voordeel te beslissen, maar in plaats van een first down gooide hij een interceptie. (PB)

Seattle Seahawks @ Houston Texans 23-20

De Houston Texans (2-2) en Seattle Seahawks (4-0) hadden overtime nodig om tot een beslissing te komen: Seattle won uiteindelijk met 23-20. De Texans kwamen goed uit de startblokken, nadat Seattle al snel op een 3-0 voorsprong was gekomen waren het de Texans die 20 opeenvolgende punten scoorden. Hierna kwam echter de comeback van Seattle, waarin Richard Sherman een cruciale rol speelde. In het laatste kwart had Sherman een pick six waarmee de Seahawks op gelijke hoogte kwamen. In overtime hielden beide defenses lang stand tot dat Seattle hun kicker Steven Hauscka in stand kon brengen voor een 45-field goal. De Seahawks zijn dankzij de overwinning nu voor het eerst in de clubgeschiedenis 4-0. (JK)