Colts, Browns winnen, Giants en Bucs verliezen weer

20132909giantschiefs

New York Giants @ Kansas City Chiefs 7-31

In deze interconference game proberen Eli Manning & Co. iets te doen aan de slump waarin de Giants zich bevinden. De eerste drie games van dit seizoen gingen al verloren, dus de Giants moeten winnen om nog een realistische kans op de playoffs te behouden. Druk op de offence dus, die pas 54 punten wist te noteren.De Chiefs presteren boven
verwachting en kunnen op vier-uit-vier komen. Vooral de defense blinkt uit; alleen de Seahawks kregen minder punten tegen.De bij de 49’ers door Colin Caepernick terug gewezen Alex Smith blijkt toch maar weer eens uitstekende kwaliteiten te hebben. En daar plukken de Chiefs dit seizoen al vier wedstrijden de vruchten van. Met 24/41 en drie touchdowns voor een totaal van 288 yards speelde Smith een sterke pot. De twee intercepties worden hem vergeven. De Giants zakken naar 0-4 en lijken uitgespeeld voor de playoffs. (SB)

Cincinnati Bengals @ Cleveland Browns 6-17

In de AFC North staan de Bengals (2-1) en de Browns (1-2) tegenover elkaar. Voor de Browns een must om te winnen, om zo aan te haken bij divisiegenoten Ravens en Bengals. De Bengals strijden op hun beurt voor de eerste plek in deze divisie.Zonder Trent Richardson speelden de Browns niet onverdienstelijk. In het eerste kwart komen de Browns op voorsprong door een TD pass op Cameron. In het tweede kwart doen de Bengals iets terug door een 25 yard FG. In het derde kwart ontlopen de twee ploegen elkaar niet veel. De Browns komen op 10-3 door een 51 yard FG van Cundiff. Door wederom een FG komt de stand na drie kwarten op 10-6. Het vierde kwart is voor de Browns die na een 1 yard TD pass op Ogbonnaya, de wedstrijd in het slot gooien door met iets minder dan vier minuten op de klok een pass van Bengals QB Dalton te onderscheppen. Beide ploegen staan na vier weken op 2-2. Winnende QB Hoyer noteerde 25/38, twee touchdowns voor een totaal van 269 yards. (SB)

Indianapolis Colts @ Jacksonville Jaguars 37-3

Voor Andrew Luck en de Colts een belangrijke wedstrijd tegen een team dat nog weinig indruk heeft kunnen maken. En met Trent Richardson erbij, hebben de Colts meer power over de grond. De Jaguars hebben – behoudens hun gerestylde logo – nog niets laten zien. Hoewel ze middels een field goal nog wel als eerste op het scoreboard verschenen, bleek hat hun enige wapenfeit te zijn. In het tweede kwart liepen de Colts uit naar een 20-3 voorsprong en in het derde kwart kwamen daar nog eens twee onbeantwoorde touchdowns bij: 34-3. In het vierde kwart namen de Colts gas terug. Jacksonville was niet bij machten nog iets te doen. Luck gooide uitstekend, ondanks één interception en noteerde 22/36 voor 260 yards en twee touchdowns. (SB)

Arizona Cardinals @ Tampa Bay Buccaneers 13-10

De Tampa Bay Buccaneers (0-4) zitten na vier weken nog steeds zonder overwinning. Thuis werd er met 13-10 verloren van de Arizona Cardinals (2-2). De Bucs begonnen met met een nieuwe quarterback, rookie Mike Glennon kreeg de voorkeur boven Josh Freeman. Glennon begon goed en leidde Tampa naar een 10-0 voorsprong. In het laatste kwart ging het echter mis: Arizona cornerback Patrick Peterson onderschepte twee ballen waardoor de Cardinals via twee field goals en een touchdown pass richting Fitzgerald de overwinning konden pakken. Josh Freeman was overigens niet actief voor de wedstrijd tegen de Cardinals, Dan Orlovsky was de tweede quarterback en Freeman zakte zodoende voor de tweede keer deze week in de rangorde. (JK)