Peyton Manning als analist naar ESPN?

Door

Waar Tim Tebow zorgde voor een continue stroom headlines tijdens het seizoen lijkt dit offseason te worden gedomineerd door nieuws over Peyton Manning. Naast de vraag of de Indianapolis Colts hem zullen laten gaan en speculatie over welk team in dat geval een poging zal doen de quarterback aan zich te binden, is er volgens New York Daily News columnist Bob Raissman een andere mogelijkheid voor Manning: Naar ESPN als analist voor Monday Night Football.

Het idee lijkt op het eerste gezicht te gek voor woorden. Volgens alle berichten vanuit Indianapolis is Manning vastbesloten komend seizoen weer op het veld te staan, ongeacht voor welk team. Toch zal er, zolang er vraagtekens rond Manning’s fysieke gezondheid zijn, gespeculeerd blijven worden over Mannings toekomst, ook buiten het footballveld.

Vorige week liet ESPN weten dat Ron Jaworski volgend seizoen niet terug zal keren als analist voor   Monday Night Football, waardoor alleen Mike Tirico en voormalig coach Jon Gruden als commentatoren overblijven. Ondanks dat een deel van de fans positief reageerden op een tweehoofdig team lijkt Raissman te suggereren dat, mocht Manning besluiten zijn carrière te beëindigen, ESPN snel zou kiezen om een nieuw gezicht toe te voegen.

Zowel CBS als FOX hebben met respectievelijk Phil Simms en Troy Aikman bekende quarterbacks als commentator bij wedstrijden. Volgens Raissman zou ESPN met Manning een echte blikvanger in huis hebben. Gezien de tegenvallende kijkcijfers van de laatste jaren zou dat zeker geen luxe zijn voor de ‘world wide leader of sports’. Echter, tot er definitief duidelijkheid is over de gezondheid van de quarterback lijken columns als die van Raissman enkel olie op het vuur te gooien.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen