NBA Nieuws: All-Star Weekend en Trade Deadline

Door

 

Komend weekend kunnen wereldwijd alle fans van de NBA weer genieten van het spektakel dat het All-Star Weekend is. Maar elk jaar worden er een aantal spelers spijtig genoeg getroffen door blessures en dat is dit jaar niet anders. Bovendien gonst het van de geruchten want de ‘trade deadline’ nadert wel erg snel. Wij bij Sport Amerika zetten de nieuwsfeiten van de afgelopen week even op een rij.

Drama in LA

De Lakers maakten een tijd geleden al bekend dat Pau Gasol beschikbaar is voor een ‘trade’. En eigenlijk is het meer een vraag van ‘wanneer’ in plaats van ‘of’ voor Gasol. In het voorseizoen was hij namelijk al deel van de ‘trade’ die Chris Paul naar de Lakers zou gebracht hebben. Nu doen allerlei geruchten de ronde over de Spanjaard en dat is niet naar de zin van Kobe Bryant. Die riep GM Mitch Kupchak al herhaaldelijk op om een beslissing te nemen omtrent Gasol en riep, samen met Derek Fisher, zelfs een ‘players-only meeting’ bijeen om duidelijkheid te scheppen. Het laatste gerucht is dat de Minnesota Timberwolves hun gedachten gezet hebben op Gasol, waarbij ze onder andere Michael Beasley en Derrick Williams zouden opgeven.

De Lakers azen ondertussen ook op point guard Ramon Sessions van de Cleveland Cavaliers. Ze zijn ervan overtuigd dat ze hem kunnen aanwerven voor een ‘first round pick’. Sessions is backup point guard voor ROY-kandidaat Kyrie Irving. Mocht dit niet lukken dan houden de Lakers de optie Gilbert Arenas open.

Actief Westen

Een verrassende wending vond deze week plaats in Dallas. De Mavericks plaatsten namelijk guard Rodrigue Beaubois (foto) op de ‘trading block’. Ze zouden hem liefst voor de zomer kwijt zijn. Ondanks een aantal degelijk wedstrijden zijn de Mavs teleurgesteld dat de Fransman nauwelijks vooruitgang maakt als point guard.

De Blazers trokken center Joel Przybilla aan. Die speelde van 2004-2011 al voor het team en komt dus thuis. Przybilla scheurde een ligament in zijn rechterknie en speelde sindsdien slechts vijf wedstrijden. Nog in Portland werd bekend gemaakt dat Greg Oden ook dit seizoen niet meer zal spelen. Ondertussen maken de Denver Nuggets werk van de overgang van Wilson Chandler. Die ging, net als ploegmaats JR Smith en Kenyon Martin, in China spelen maar vergat een ‘opt-out’ clausule in zijn contract te zetten. Daardoor kon Chandler pas terugkeren nadat het seizoen in China erop zat en omdat zijn team sterk presteerde, is hij pas sinds kort een ‘free agent’.    

Frustratie

Elk jaar zijn er een aantal spelers die ontevreden zijn bij hun huidige club en van de ‘trade deadline’ gebruik willen maken om hun frustratie te uiten. Dit jaar zijn dat (tot nu toe) de volgende spelers:

Forward Marvin Williams van de Atlanta Hawks is het beu om een relatief beperkte rol te spelen. Williams was ooit de tweede selectie in de NBA Draft van 2005 (voor onder andere Chris Paul en Deron Williams) maar kon nooit aan de hoge verwachtingen voldoen. Hij is op dit moment goed voor gemiddeld 9,6 punten, het minste sinds zijn eerste seizoen, en daarin wil hij nu verandering brengen. Hij vroeg dan ook aan de Hawks om een deal voor hem te zoeken.

Forward JJ Hickson van de Sacramento Kings is verre van tevreden bij het team. Hij zit in het laatste jaar van zijn contract en had graag veel speelminuten gezien om zich te bewijzen. Maar dat zit er tot nu toe niet in voor de man die dit voorseizoen overkwam van de Cleveland Cavaliers. Daarom wil hij liever weg uit Sacramento.

Guard James Anderson van de San Antonio Spurs ziet zijn toekomst niet meer in Texas. De ‘sharp shooter’ is het beu om meer niet te spelen dan wel en wil meer kansen.

Johnson ‘out’

De geblesseerde All-Star van 2012 is Joe Johnson. Het leek erop dat dit jaar nog eens een seizoen zou zijn zonder vervangingen voor de All-Star Game maar het lot sloeg dan toch toe in Atlanta. Johnson heeft teveel last van tendinitis in de linkerknie. Hij wordt in de All-Star Game vervangen door Rajon Rondo (foto), die wel een schorsing uitzit van twee wedstrijden voor het werpen van een bal naar een scheidsrechter. Hierdoor hebben de Celtics twee All-Stars want Paul Pierce werd al eerder verkozen. Johnson stond ook op de lijst van deelnemers aan de ‘Three-Point Contest’ en daarin wordt hij vervangen door Kevin Durant.

Een andere vervanging diende te gebeuren in de ‘Slam Dunk Contest’. Rookie Iman Shumpert van de Knicks raakte deze week geblesseerd, ook tendinitis aan de linkerknie, en wordt vervangen door Jeremy Evans van de Utah Jazz. Evans lanceerde dit seizoen een campagne (“Let Jeremy Dunk”) om steun te vergaren voor zijn kandidatuur voor de Dunk Contest. Aanvankelijk werd hij niet geselecteerd maar nu krijgt hij dus wel de kans om zijn kunsten te tonen.

Foto’s: Getty Images 

Ook leuk om te lezen