[UPDATE] ‘Jeff Fisher kiest voor St. Louis Rams’

Door

 

Na de aanstelling van Mike Mularkey in Jacksonville en Romeo Crennel in Kansas City zijn er nog vier teams die hun zoektocht naar een nieuwe hoofdcoach voortzetten. Zowel de Miami Dolphins als de St. Louis Rams vechten om de handtekening van Jeff Fisher, maar van Fisher’s kant blijft het akelig stil.

Fisher staat voor een moeilijke keuze. Na zijn ervaringen in Tennessee is hij op zoek naar een baan waar hij ook besluiten mag nemen over de spelers die worden aangetrokken. Terwijl in St. Louis die vrijheid op hem wacht heeft Miami een general manager, Jeff Ireland, die niet zo snel zijn verantwoordelijkheid op dat gebied op wil geven.

Daarnaast hebben de Rams een franchise quarterback in Sam Bradford, en hebben ze in de NFL Draft de 2e keus waarmee ze een talentvolle receiver als Justin Blackmon zouden kunnen draften, of de draftpick ruilen met een ander team om zo nog meer picks binnen te halen.

De Rams eindigden het seizoen met een 2-14 record en hebben, afgezien van hun quarterback, vele gaten die gevuld moeten worden, terwijl in Miami beschikt over een redelijke verdediging en offensieve wapens als Reggie Bush en Brandon Marshall. Fisher zal zich er dus zeker bewust van zijn dat hij in Miami sneller succesvol kan zijn, maar dat hij daar wel minder macht zal hebben als in St. Louis.

Volgens Jason La Canfora van NFL Network vraagt Fisher een salaris van bijna zeven miljoen dollar, een bedrag dat op dit moment alleen door New England’s Bill Belichich en Washington’s Mike Shanahan wordt verdiend. Miami Dolphins eigenaar Steve Ross wil een grote naam naar Miami halen en zal ongetwijfeld bereid zijn een riant bedrag neer te leggen.

Echter, Fisher coachte zeventien seizoenen voor de Titans maar bereikte maar zes keer de play offs, dus velen zullen zich afvragen of hij zo’n groot salaris verdiend. Naast zijn eigen salaris lijken ook de coaches die Fisher met zich mee wil nemen om vrij grote salarissen te vragen, waardoor Miami toch weer favoriet blijft voor Fisher’s handtekening.

Oakland
Na het ontslag van Hue Jackson is het duidelijk dat Reggie McKenzie, de nieuwe general manager in Oakland, de opvolger van Jackson zal zoeken in de kringen van de Green Bay Packers, waar McKenzie eerder Director of Football Operations was. De Raiders zullen vandaag Todd Bowles, de tijdelijke hoofdcoach van de Miami Dolphins, interviewen, maar de favorieten voor de rol van hoofdcoach in Oakland zijn Packers defensive coordinator Dom Capers en Packers linebacker coach/assistent hoofdcoach Winston Moss. Zolang de Packers in de play offs actief zijn kunnen zij echter niet soliciteren naar de baan bij de Raiders.

Tampa Bay
Ook bij de Buccaneers moet een nieuwe hoofdcoach worden aangesteld na het ontslag van Raheem Morris, maar het team laat vrij weinig los over hun zoektocht. Bekent is dat voormalig San Diego Chargers hoofdcoach Marty Schottenheimer eerder deze week een solicitatie gesprek heeft gehad. Texans defensive coordinator Wade Philips was uitgenodigd voor een solicitatie, maar heeft besloten daar niet op in te gaan.

Assistent coaches en coördinatoren
Naast de zoektocht naar hoofdcoaches zijn er ook vele assistenten die buiten het seizoen om van team wisselen. Raheem Morris en Tony Sparano, afgelopen seizoen nog hoofdcoaches van respectievelijk de Tampa Bay Buccaneers en de Miami Dolphins, trekken vanuit Florida richting het noorden.

Morris heeft een contract getekend bij de Washington Redskins en zal daar de defensive backs gaan coachen. Sparano zal zich bij de New York Jets voegen om daar offensive coordinator te worden. Ook voormalig Kansas City Chiefs hoofdcoach Todd Haley wordt nog in verband gebracht met de Jets.

[UPDATE] Een anonieme bron verklaarde vrijdagavond tegenover AP dat Jeff Fisher zijn keuze op de St. Louis Rams heeft laten vallen.

Foto: creative commons / Keith Allison

Ook leuk om te lezen