Lions willen contracten Johnson en Avril verlengen

Door

Terwijl acht teams nog steeds kans maken op een plek in de Super Bowl, zijn de overige vierentwintig teams al weer druk bezig met het volgende seizoen. De Detroit Lions, die afgelopen weekend in de eerste ronde van de play offs werden uitgeschakeld door de New Orleans Saints, willen nog voor free agency begint de contracten van wide receiver Calvin Johnson en defensive end Cliff Avril verlengen.

Calvin Johnson, die door velen gezien wordt als een van de beste receivers in de NFL, tekende in 2007 na de NFL draft een zes jarig contract bij de Lions. Johnson zou dus pas in 2013 een free agent zijn, maar het laatste jaar van zijn contract kent een basis salaris van veertien miljoen dollar, in tegenstelling tot de 8,8 miljoen dollar die hij in 2011 verdiende.

Naast zijn basissalaris zouden bonussen voor Megatron kunnen leiden tot een salary cap waarde bijna van twintig miljoen dollar. Zulke salary cap waarden worden doorgaans alleen door de elite quarterbacks bereikt.

Volgens de meest recente salary cap gegevens (20 november 2011) hebben de Lions echter maar 1,8 miljoen dollar ruimte onder de cap, wat grote problemen voor het team zou betekenen in het geval dat Johnson geen nieuw contract heeft wanneer het volgende seizoen van start gaat. Door een nieuw contract te tekenen kunnen de Lions zowel Johnson langer aan zich binden als hun financiële positie onder de cap verbeteren.

Cliff Avril speelde alle vier jaren van zijn carrière in Detroit, en is in tegenstelling tot Johnson wel een free agent in 2012. Hij beleefde in 2011 zijn beste jaar tot nu toe, met 29 solo tackles, 11 sacks en een interceptie.

Ondanks Detroit’s focus op de defensive line in de draft de laatste twee jaren (met Ndamakong Suh en Nick Fairley als grote namen) was Avril van grote waarde voor de defensie dit seizoen, dus het team zal zeker proberen hem ook voor de komende jaren aan zich te binden.

Als dit voor eind februari niet mocht lukken dan zal Detroit zeker de franchise tag gebruiken om Avril ten minste nog een seizoen in de Motor City te behouden.

Foto: nflgridirongab.com

Ook leuk om te lezen