NFC legt eenvoudig beslag op Pro Bowl

Door

In Hawaii heeft de NFC eenvoudig de Pro Bowl gewonnen van de AFC. Het deed dat op overtuigende wijze, want met een 55-41 eindstand had de AFC niks in te brengen. Hiermee is het voor de derde keer in de laatste vier jaar dat de NFC de Pro Bowl wist te winnen.

De wedstrijd, die er eigenlijk nooit een was, was al beslist aan de helft, toen het 42-7 stond. Wat een prestigewedstrijd moest zijn leek meer op een strijd tussen professionals tegen een high school team. De AFC verloor zes maal de bal, vijf interceptions en een fumble, en kon pas in de tweede helft een ‘vuist’ maken.

De NFC liep in de eerste helft uit tot 42-0, door touchdowns van Atlanta Falcons running back Ovie Mughelli, Minnesota Vikings running back Adrian Peterson en St. Louis Rams running back Steven Jackson. Matt Ryan, quarterback van de Falcons, gooide twee touchdownpassen, naar teamgenoot tight end Tony Gonzalez en Arizona Cardinals wide receiver Larry Fitzgerald. DeAngelo Hall, cornerback van de Washington Redskins, liep een fumble terug voor een touchdown. Hall werd tevens tot MVP van de wedstrijd verkozen, met een fumble voor een touchdown en een interception.

In het derde kwart ving Indianapolis Colts wide receiver Reggie Wayne een touchdownpass van Kansas City Chiefs quarterback Matt Cassell, en dat zette de AFC even op het goede spoor. Door twee touchdowns van Jacksonville Jaguars running back Montell Owens en eentje van Jaguars tight end Marcedes Lewis kwam de AFC nog even in het spoor van de NFC, maar Jon Beason liep een interception van Cassell nog terug voor een touchdown.

Terwijl de klok aan het uittikken was gebeurde er nog een passing play met twee achterwaartse passen, waardoor de center van de Browns, Alex Mack, de eindscore op het bord kon plaatsen.

De spirit van de wedstrijd werd tentoongesteld tijdens deze play: de defensive line bleef gewoon staan en niemand deed echt veel moeite om de play te stoppen.

Zie hier de samenvatting van de Pro Bowl.

Foto: nbcsportsmedia2.msnbc.com

Ook leuk om te lezen