Drama voor Giants met shutout en verlies Cruz

New York Giants v Philadelphia Eagles
De Philadelphia Eagles hebben tijdens SNF een belangrijke stap richting de play-offs gezet. Division rival New York Giants werd op alle fronten afgetroefd en voor het eerst in achttien jaar wisten de Eagles weer eens de nul te houden. De Giants verloren niet alleen met 27-0, maar in het derde kwart raakte receiver Victor Cruz ook nog geblesseerd aan zijn knie en zal vermoedelijk dit seizoen niet meer in actie kunnen komen voor de G-Men.

De Philadelphia Eagles domineerden de wedstrijd op alle fronten. LeSean McCoy had 147 rushing yards en zijn goede werk werd afgemaakt door Nick Foles. Na een fieldgoal volgde er aan het einde van het eerste kwart ook nog deze touchdown pass op Zach Ertz, goed voor een 10-0 voorsprong.

Turnovers
Het lukte de Giants vervolgens niet meer om terug te komen in de wedstrijd. De ploeg van Eli Manning kreeg wel zijn kansen, want Nick Foles gooide twee intercepties. De quarterback van de Eagles is dit seizoen al goed voor tien turnovers, het hoogste aantal in de NFL. Maar de uitstekende Eagles-defense weet steeds de schade te beperken en teams kunnen maar zelden profiteren van de fouten van Foles.

New York slaagde daar gisteravond ook niet in. In het derde kwart probeerden de Giants het wel door er voor te gaan op fourth down. Met een dramatisch resultaat. Niet alleen was de bal van Manning niet te vangen, maar Victor Cruz raakte ook nog eens zwaar geblesseerd.

De voormalig Pro Bowler verliet in tranen het veld en hoogstwaarschijnlijk zal Cruz dit seizoen niet meer in actie kunnen komen.

Met ook runningback Rashad Jennings aan de kant bleef er voor de Giants niets over aanvallend en behaalde Philadelphia een gemakkelijke 27-0 overwinning. Voor de Giants kwam er met de nederlaag een einde aan een serie van drie overwinningen.

Veterans Stadium
Voor de Eagles was het de eerste shutout in Lincoln Financial Field, want sinds 1996 was het Philadelphia niet meer gelukt een tegenstander van scoren te houden, en toen speelde de ploeg nog in Veterans Stadium. Tegenstander 18 jaar geleden? De New York Giants.

Door de overwinning blijft Philadelphia (5-1) in het spoort van de Dallas Cowboys, die eerder op de dag verrassend kampioen Seattle in eigen huis versloegen. De voorsprong op de Giants (3-3) in de divisie bedraagt nu twee wedstrijden. De Eagles hebben een week vrij om zich voor te bereiden op de topper tegen Arizona, terwijl de G-Men volgende week op bezoek mogen bij de andere koploper van de divisie, Dallas.