Red Sox sturen Bogaerts naar Minors

Door

Netherlands v Chinese Taipei - World Baseball Classic First Round Group B

Oranje-klant en top prospect Xander Bogaerts (zie foto) is teruggezet naar de Minor Leagues. De Boston Red Sox besloten maandag na de 12-9 nederlaag tegen de Baltimore Orioles in Spring Training de Nederlander een sportief niveau lager te zetten.

Vanwege de World baseball Classic miste de korte stop veel van de voorbereiding op het MLB-seizoen. De 20-jarige sloot zich pas aan na de nederlaag van het Nederlands team in de halve finale van de World Baseball Classic. In totaal kwam hij zevenmaal aan slag en produceerde hij twee hits. Gisteren kreeg de in Oranjestad geboren honkballer één at-bat. Dat werd een out.

Onduidelijk is nog waar de Bostonians het toptalent zullen stallen. Double-A Portland lijkt de meest logische bestemming te zijn voor Bogaerts.

Jurickson Profar

Jurickson Profar lijkt dezelfde Minor League-weg te gaan bewandelen als Bogaerts, al hebben de Texas Rangers nog geen besluit genomen. De twintigjarige, die zichtijdens het WBC pas later meldde in het Oranje-kamp, heeft tijdens Spring Training indruk gemaakt op manager Ron Washington.

Voor zijn ontwikkeling zou Washington het beter vinden als de infielder meters maakt bij Triple-A Round Rock in plaats van veel stilzitten in de dug-out. Die rol lijkt de manager in gedachten te hebben voor utility-infielder Leury Garcia.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen