Bruins naast Canadiens na shootout-zege

Door

Toronto Maple Leafs v Boston Bruins

De Boston Bruins hebben met een 2-3 zege de Toronto Maple Leafs opzij gezet. Daarmee staan de Bruins zowel in punten als in het aantal gespeelde wedstrijden gelijk met rivaal Montreal Canadiens. Op basis van een hoger aantal zeges na shootout staan de Bruins nog net onder de Canadiens.

Goed waren de Bruins echter allerminst. Coach Claude Julien maakt zich zorgen over het spel van zijn ploeg en denkt dat dit met name te wijten is aan vermoeidheid. Om die reden had de coach de maandagtraining al geschrapt en na de wedstrijd werd ook de dinsdagtraining gecancelled.

De Bruins kwamen in de tweede periode dankzij twee doelpunten van de Leafs op een 2-0 achterstand en leken toen pas aan de wedstrijd te gaan beginnen. Milan Lucic was enkele minuten later trefzeker en in de derde periode was Patrice Bergeron dankzij goed hard werk van Dougie Hamilton verantwoordelijk voor de gelijkmaker.

OT bracht geen winnaar en dus was een shootout noodzakelijk. Hierin was Patrice Bergeron opnieuw belangrijk, na zijn 2-1 maakte geen enkele speler een doelpunt meer en zodoende boekten de Bruins een zwaarbevochten zege.

Ook de Ottawa Senators wonnen na een shootout met 2-3 en wel van de New Jersey Devils. De Senators blijven daarmee op een achterstand van drie punten in het spoor van hun divisiegenoten. De Devils speelden in deze wedstrijd hun zevende shootout en verloren hun vijfde, maar staan vooralsnog op een veilige zevende plaats in de Eastern Conference.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen