NBA Update: LeBron-gekte, Kobe dolt en Kidd is slap

Door

Brooklyn Nets v Miami Heat - Game FiveDat Cleveland verloren zoon LeBron James weer omarmd heeft, is duidelijk. Niet alleen werden de weggestopte jerseys van King James weer opgegraven, ook de nieuwe serie shirts gaat als zoete broodjes over de -digitale- toonbank. NBA Store meldde gisteren namelijk dat alle Cavaliers-shirts met James achterop uitverkocht zijn.

De vraag is natuurlijk wat er komende zomer weer gaat gebeuren. The Decision Part III? De commerciële jongens liggen al kwijlend de dagen af te tellen. Ondertussen speelt de King zelf supporter bij de wedstrijd van Bronnie junior.

Kirilenko: “Kidd kon de druk niet aan”
Het was slechts een kwestie van tijd voordat Brooklyn Nets-spelers de vuile was zouden buitenhangen over de onlangs getransfereerde hoofdcoach Jason Kidd. Andrei Kirilenko bijt het spits af bij het Russische SovSport. “De druk was hoog natuurlijk en hij kon het niet aan. Het verlies in de tweede ronde van de play-offs was ronduit teleurstellend. Eigenlijk kon hij heel weinig als je naar het hele plaatje kijkt. Dat is een feit. We wisten niet wat we konden verwachten toen hij aantrad. Hij was een geweldige speler met veel ervaring, maar als coach had hij nog geen krediet of ervaring. Het was meteen al moeilijk toen we veel wedstrijden verloren in het begin. Hij kon de druk echter niet handelen, of wilde het niet.” In the face!

Kobe speelt HORSE en softball
The Black Mamba Kobe Bryant is niet vies van een beetje één-tegen-één of andere uitdagingen op het basketballveld. Tieners, Michael Jordan, Kyrie Irving of de lokale visboer; het maakt hem niet uit. Ook op zijn eigen basketballkamp moest het er weer van komen. Een ouderwets potje HORSE. De winnaar staat wel vast, maar vermakelijk is het zeker.

Daarnaast speelde Kobe nog een potje softball. Een celebritywedstrijdje georganiseerd door Richard Sherman. Waar Michael Jordan nooit echt slaagde in baseball, raakt Kobe meteen een homerun.

Ook His Airness Michael Jordan kon het niet laten, enkele weken geleden. Tijdens zijn basketballkamp nam hij het op tegen een Bryant-fan. De 51-jarige MJ oogt niet meer zo scherp en flitsend als weleer, maar kan het niet over zijn hart verkrijgen om te verliezen.

Summer Leagues
In zowel Las Vegas als in andere zomercompetities wordt weer het nodige spektakel verzorgd. De jonge mannen van de NBA werken toe naar de eindstrijd. Afgelopen nacht waren de halve finales. De Charlotte Hornets verloren met 79-83 van de Houston Rockets, terwijl de Sacramento Kings de sterke Washington Wizards klein kregen (74-62). De All-Starteams werden van tevoren al bekend gemaakt, net als de MVP van de Summer League.

In Seattle was er weer eens een spetterend Drew League-potje. Onder anderen Jamal Crawford, Isaiah Thomas en Dorell Wright waren present. Thomas scoorde een fabelachtige 47 punten. Het was echter wederom Crawford die de show stal. Niet alleen scoorde hij 42 punten, ook scoorde hij een waanzinnige buzzer beater voor de overwinning.

Transfernieuws
– De Los Angeles Lakers zien de komst van Eric Bledsoe wel zitten. Om hun overschot aan power forwards uit te dunnen, is er een mogelijk bod onderweg naar Phoenix. De Suns willen Bledsoe graag houden, maar door de komst van Isaiah Thomas is onderstaande deal wellicht nog niet zo’n verkeerde, gezien het magere frontcourt van de Suns.


– Kendall Marshall, de verrassende point guard van de Los Angeles Lakers afgelopen seizoen, is opgepikt door de Milwaukee Bucks. Marshall werd eergisteren weggestuurd bij de Lakers vanwege een overschot aan point guards. De Bucks hebben een spotgoedkope kracht erbij.
– Klay Thompson dingt bij de Golden State Warriors aan op een max-contract. De shooting guard speelde vorig jaar ijzersterk en hoopt dat om te zetten in veel centen. Er is de Warriors veel aan gelegen om hem te behouden, maar een max-contract zien ze niet echt zitten.
– Bij de New York Knicks staat de deur open voor trades met betrekking tot Shane Larkin, JR Smith en Iman Shumpert, meldt ESPN New York. De Knicks kampen met een overschot voor de shooting-guardpositie en willen graag zaken doen.
– De toekomst van Shawn Marion bij de Dallas Mavericks is hoogst onzeker. De veteraan is door de komst van Chandler Parsons, Richard Jefferson en Rashard Lewis ineens een dure kracht en de kans dat de Mavs hem een redelijk offer doen is daardoor klein. Kijk niet raar op als Marion bij de Los Angeles Lakers belandt.
– Dan is er weer de dagelijkse portie Wiggins-nieuws. De Cleveland Cavaliers zijn van plan om hem deze week definitief vast te leggen. Wellicht stellen de Cavs dat het liefst nog even uit om te kijken of ze zaken kunnen doen met Kevin Love. Het probleem voor de Cavs is dat Wiggins de eerste dertig dagen na zijn ondertekening niet verhandeld kan worden. Dat verklaart de afwachtendheid wellicht.

Drummond gaat bowlen
Detroit Pistons-center Andre Drummond trok er eens op uit om een balletje te gooien bij de plaatselijke bowlingclub. Hij nam ook zijn telefoon mee om het fenomeen vast te leggen.Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen