Spurs profiteren van vermoeide Clippers

Door

Hoewel alle aandacht op dit moment uitgaat naar de favorieten Miami Heat en de Oklahoma City Thunder, zijn de San Antonio Spurs bezig met een ongekende sterke start van de play-off serie. Maandagnacht moesten de Los Angeles Clippers er ook aan geloven in Game 1 van de Western Conference semifinals. De Spurs bleken in San Antonio met 108-92 te sterk.

Waar de thuisploeg in de eerste ronde in een sweep met Utah Jazz afrekende, moesten de Clippers heel diep gaan tegen de Memphis Grizzlies. Zondagnacht, in Game 7, kon er pas een beslissing geforceerd worden in Memphis. Dit betekende dat de ploeg van coach Vinny del Negro niet meer terug kon keren naar LA, maar gelijk moest doorreizen naar Texas.

Daar stond een team te wachten dat in bloedvorm verkeert. De laatste veertien waren namelijk winnend afgesloten door de Spurs met een gemiddelde van zeventien punten verschil. Een opmerkelijke serie. De laatste nederlaag dateert van meer dan een maand geleden, toen er op 11 april in eigen huis 98-84 werd verloren van de Los Angeles Lakers.

Dankzij de sweep tegen de Jazz had de ploeg van coach Gregg Popovich acht dagen kunnen rusten voordat de Clippers op bezoek kwamen. Die rust maakte het grote verschil. De Spurs konden het zich veroorloven de hele wedstrijd in een enorm hoog tempo te spelen en dat brak de vermoeide Clippers op.

,,We konden het tempo van hen niet bijhouden,” concludeerde Del Negro na afloop. ,,Dat was het grote probleem. Daarnaast produceerden we teveel turnovers en die combinatie is dodelijk tegen zo’n goede ploeg als de Spurs.”

Popovich kreeg de vraag of zijn ploeg na deze winning streak tot de favorieten gerekend kan worden. ,,Wij houden ons niet bezig wat anderen over ons zeggen. Het enige dat wij willen is het winnen van nog een titel.”

Tim Duncan was maandagnacht de grote man bij de thuisploeg met 26 punten en 10 rebounds. Donderdag volgt Game 2 in San Antonio.

Samenvatting:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen