NBA: komende week… beëindiging Golden State streak?

Door

curry
Elk team speelt 82 wedstrijden in het reguliere seizoen en daarna nog een aantal extra als de play-offs behaald worden. Als NBA-fan wil je het liefst alle wedstrijden bekijken, maar dat is niet altijd mogelijk. In deze rubriek de wedstrijden en match-ups die je de komende week niet mag missen.

Dallas Mavericks vs New York Knicks, Dinsdagnacht 01:30 Nederlandse tijd
Beide teams verrassen vele NBA-volgers. Sowieso hadden weinigen iets verwacht van de New York Knicks. Ze zijn nou eenmaal aan het opbouwen en daarbij hoort meestal geen aansluiting bij de eerste acht in het Oosten. Hoewel de Knickerbockers op dit moment elfde staan, kunnen ze over een aantal wedstrijden gemakkelijk op de zesde plaats terecht komen.

Ook kunnen we positief zijn over het spel van de Dallas Mavericks. Zeker na het mislopen van DeAndre Jordan hingen er zwarte wolken boven Dallas. Inmiddels laat Dirk Nowitzki zien nog een seizoen mee te kunnen spelen en schijnt de zon derhalve weer in Texas. Na het Europees Kampioenschap waren er toch vraagtekens of hij het nog wel kon volhouden in de NBA, maar hij heeft inmiddels het tegendeel bewezen.

Golden State Warriors vs Indiana Pacers, Woensdagnacht 1:00 Nederlandse tijd
De vraag die iedereen in de NBA stelt is: wanneer verliezen de Golden State Warriors? De machine lijkt af en toe te haperen, zeker tegen ploegen die durven aan te vallen tegen de mannen uit Oakland. Afgelopen nacht hadden Stephen Curry en zijn mannen het aardig moeilijk tegen de Toronto Raptors, maar de Dubs kropen door het oog van de naald om toch een overwinning te pakken.

De Indiana Pacers draaien een sterk seizoen, op de afgelopen twee wedstrijden na, en het mag geen verrassing zijn dat de Pacers genoemd worden als dé kandidaat om de Warriors de eerste nederlaag toe te dienen. Met Paul George en CJ Miles in de gelederen zal de score in ieder geval goed worden opgevoerd en Ian Mahinmi zal onder de basket het gevecht aangaan met Bogut of Ezeli.

Houston Rockets vs Washington Wizards, Donderdagnacht 1:00 Nederlandse tijd
In deze rubriek heb ik het vaker gezegd: de Houston Rockets draaien niet zoals dat ze zouden moeten draaien. Inmiddels hebben ze een aantal wedstrijden gewonnen afgelopen week en staan ze er een stuk beter voor. Toch moeten James Harden en zijn mannen veel beter gaan spelen om de aansluiting met de top te hervinden. Een mooie kans om dat te doen ligt komende woensdag op ze te wachten in het duel tegen de Washington Wizards.

Washington is namelijk ook een ploeg die het moeilijk heeft. Normaal zou het toch een zekerheidje zijn voor de top vier in het Oosten, maar op het moment vinden we de hoofdstad van de Verenigde Staten op de twaalfde plaats(!). Vooral de bank scoort beduidend minder dan vorig seizoen. Het is de vraag of de Wizards dit seizoen het tij nog kunnen keren. Wellicht kunnen ze iets leren van de Rockets?

Los Angeles Clippers vs Chicago Bulls, vrijdagnacht 2:00 Nederlandse tijd
Een wedstrijd tussen twee topteams, zeker op papier. In werkelijkheid kunnen beide ploegen meestal net niet de absolute top aanraken. De Clippers hebben dit seizoen al vaker een paar steken laten vallen en dat zorgt voor commotie in de stad van de Engelen. Maar hoe je het ook wendt of keert: een team met Chris Paul en Blake Griffin zal er meestentijds bovenop komen.

Tegenover CP3 staat Jimmy Butler. De guard van de Chicago Bulls speelt dit seizoen ijzersterk en is de figuurlijke leider van het team. Voorheen was dat Derrick Rose, maar je merkt zo nu en dan dat Rose niet meer honderd procent durft te geven in wedstrijden — de angst voor een blessure overheerst. Jammer: een Derrick Rose zoals hij speelde in zijn jonge jaren had in combinatie met Butler zomaar een van de sterkste back courts kunnen zijn. Neemt niet weg dat ze nog altijd goed zijn voor mooie momenten.

Portland Trail Blazers vs Phoenix Suns, zaterdagnacht 3:30 Nederlandse tijd
Het zal een wedstrijd worden voor de nachtbrakers. Toch is het duel interessant genoeg om voor wakker te blijven. Beide teams spelen in de middenmoot van de NBA; winnen een wedstrijd, maar verliezen ook weleens. Het is een strijd tussen het talent uit Portland tegen de ervaring van de Suns.

Ook zal het een duel worden tussen twee sterke spelverdelers. Damian Lillard heeft de druk van heel Oregon op zijn schouders rusten en haalt gemiddeld meer dan prima cijfers, vooral aanvallend gezien. Daar tegenover staat Eric Bledsoe, die bijna even goede prestaties levert. Hoewel Lillard op aanvallend gebied de bovenhand heeft, is Bledsoe verdedigend beter. Het zal dan ook aan de rest van het team liggen wie deze wedstrijd zal gaan winnen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen