Portland is de nieuwe kampioen in de MLS!

CVlCi7FU8AAWAuA

Portland Timbers is de nieuwe kampioen in de Major League Soccer. Na een knotsgekke start kwamen de Timbers al vroeg 0-2 voor. Een snelle tegengoal van Columbus bracht de spanning wel nog terug, maar Portland zou de controle over de wedstrijd nooit meer verliezen en zo konden zij na 94 minuten zegevieren en hun eerste MLS Cup in hun historie binnenhalen.

Er was op voorhand veel geschreven over deze wedstrijd, maar zo’n start van deze finale had echt niemand zich kunnen inbeelden. Na amper 30 seconden ging Clark gruwelijk in de fout en Diego Valeri kon profiteren. Een droomstart voor de bezoekers, Clark kon wel door de grond zakken van schaamte…

De thuisploeg was nog niet helemaal bekomen van de vroege tegengoal of er lag al een nieuwe bal in het mandje. Een doelpunt die er eigenlijk nooit mocht komen, want de bal was overduidelijk over de zijlijn gegaan. Niet gezien, dus mocht Portland doorgaan en daar profiteerden ze optimaal van. Het was Wallace die de 0-2 kon binnenkoppen.

Maar Columbus liet zich niet kennen en kon niet veel later terugslaan. Kwarasey was aan het klungelen in zijn eigen zestien, waardoor Kamara aan de bal kon komen. De topschutter van Columbus zocht een gaatje en wachtte lang om te besluiten op doel, maar uiteindelijk ging hij er wel in. 1-2 na amper 17 minuten spelen, dit was pure reclame voor het voetbal in Amerika.

Daarna zou de wedstrijd nooit meer het spektakel van dit eerste kwartier kunnen evenaren. Portland had hun organisatie gezet en de thuisploeg had merkbaar moeite om er door te komen. Portland kreeg de grootste kansen in de tweede helft, maar op een of andere manier ging de bal er niet meer in. De ene keer ging de bal er miraculeus niet in, wat later stond Clark een paar keer goed in de weg en nog wat later ging een kopbal van Adi op de paal. Daardoor zat Columbus nog in de wedstrijd, maar zelf konden ze Kwarasey niet meer bedreigen.

Het bleef dus bij deze 1-2, waardoor de Timbers hiermee hun eerste MLS Cup winnen in hun geschiedenis. Meteen na de wedstrijd barstte het feest los, een feest die zeker tot in de vroege uurtjes zal doorgaan.

Filmpjes: Twitter