MLS: Kaká rond met Orlando City SC

Door

Kaká AC Milan v Udinese Calcio - Serie A

De kogel is door de kerk: de Braziliaanse superster Kaká komt vanaf volgend seizoen Orlando City versterken. De 32-jarige middenvelder ontbond vanochtend zijn contract bij AC Milan en is zojuist gepresenteerd in Florida. Voordat Kaká een Amerikaans visum moet gaan aanvragen, zal hij eerst nog een half jaar op huurbasis uitkomen voor Sao Paulo, de club waar het voor hem allemaal begon.

Verleden
Kaká had in 2000 een bijna-dood-ervaring. Hij ontsnapte aan totale verlamming, toen hij in een ondiep zwembad dook. Toen hij, op het nippertje, dit ongeluk zonder blijvend letsel doorkwam, stelde hij zich elf doelstellingen die allemaal met voetbal te maken hebben. Daaronder spelen voor Sao Paulo, een Europese topclub en het Braziliaanse nationale elftal. Inmiddels heeft hij al zijn doelstellingen behaald en kan hij een Amerikaans avontuur aan zijn CV toevoegen.

Het afgelopen seizoen was niet het beste seizoen van Kaká. Hij kwam weinig aan spelen toe en zette zijn zinnen op een vertrek. Toch maakte hij dit jaar nog zeven goals in 23 wedstrijden. In het verleden speelde Kaká voor Real Madrid, nog een keer AC Milan, Sao Paulo en de nationale ploeg van Brazilië. In 2007 won hij de Gouden Bal.

Orlando City
Orlando City debuteert volgend seizoen in de MLS en maakt met het aantrekken van Kaká meteen de ambities duidelijk. Naar verluidt heeft de club ook nog interesse in Robinho, een andere Braziliaanse ster. Kaká, die bij AC Milan vier miljoen euro per jaar verdiende, zal ook in Florida niet al te krap bij kas komen te zitten. Hij is een designated player, waarbij geen salarisplafond geldt. Het is (nog) niet bekend voor hoeveel seizoenen Kaká heeft getekend bij Orlando.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen