MLS Weekend Round-up: Sounders verslaan Fire in extremis

Houston Dynamo v Chicago Fire

De Seattle Sounders hebben zaterdag goede zaken gedaan in de MLS, door thuis de volle buit te pakken tegen de Chicago Fire. Makkelijk ging dit echter niet, pas twee minuten voor tijd betekende een eigen doelpunt van de Fire, de winst voor de Sounders. 2-1.

De openingsfase van het duel in het met vijfendertigduizend toeschouwers gevulde CenturyLink Field was voor de Fire. Maar verder dan een paar spelden prikken kwam de bezoekers niet. De Sounders namen het heft in handen en kregen een grote kans op de 1-0. De rappe Obafemi Martins schoot echter van dichtbij over.

In de vijfentwintigste minuut was het echter wel raak voor de Fire. Dilly Duka zette topscorer Mike Magee vrij voor de keeper. Magee schoot de bal koelbloedig langs keeper Gspurning in de rechterhoek. Dit was alweer zijn vijftiende treffer dit seizoen.

Dit was tevens het startsein voor de Sounders om nog meer energie in de wedstrijd te steken op jacht naar de gelijkmaker. Die leek er dan ook al snel te komen nadat Fire verdediger Soumare hands maakte in het eigen strafschop gebied na een voorzet van Mauro Rosales. Penalty dus voor de Sounders. Echter hadden de Sounders buiten doelman Johnson gerekend die met een katachtige reflex de penalty van Ozzie Alonso stopte.

Ook na deze tegenslag bleven de Sounders de aanval zoeken. Dit resulteerde uiteindelijk in de verdiende gelijkmaker in de veertigste minuut. Een voorzet van Rosales werd slecht verwerkt door keeper Johnson zodat Marc Burch de bal voor de voeten kreeg en die vervolgens een zuivere voorzet afleverde op Lamar Neagle die de bal eenvoudig kon binnen werken. Dit was tevens de ruststand.

Na rust hadden beide teams moeite om tot kansen te komen. Slechts een handvol schoten zorgden voor gevaar voor beide doelen. De wedstrijd leek dan ook lange tijd op een gelijkspel te eindigen.De supporters van de Sounders bleven echter vol achter de ploeg staan en bleven hopen op een overwinning. Dat die overwinning er alsnog kwam was te danken aan een eigen doelpunt van FIre verdediger Gonzalo Segares. Die een voorzet van Zach Scott verkeerd op de schoen kreeg en zodoende de Sounders alsnog de 3 punten schonk.

Door de zege staan de Sounders nog slechts 2 punten achter Real Salt Lake in de Western Conference, en met nog 2 wedstrijden in te halen ligt de koppositie voor het grijpen. De Fire moet even pas op de plaats maken voor de strijd om de play-offs in de Eastern Conference. Ze staan op plaats 7.

Sporting KC 3 – 0 Columbus

FC Dallas 3 – 1 Vancouver

LA Galaxy 0 – 1 Colorado

Portland 4 – 0 Toronto

Houston 1 – 4 New York

New England 2 – 4 Montreal

Chivas USA 1 – 0 D.C. United

San José 1 – 0 Philadelphia