Sharks nemen 2-0 voorsprong tegen Red Wings

Dankzij de 2-1 overwinning van de San Jose Sharks op de Detroit Red Wings zondagmiddag hebben de mannen van Todd McLellan gedaan wat ze moesten doen, hun twee thuiswedstrijden winnen. Hierdoor ligt de druk nu bij de Red Wings want die moeten hetzelfde nog maar zien te presteren.

De grote man aan de kant van de thuisploeg was goalie Antti Niemi. Gedurende de zestig minuten aan ijshockey wist hij drieëndertig schoten te keren en sleepte hij zijn ploeg door een beginfase met drie penalty’s voor de Sharks en veel schoten van de Red Wings

Toch nam de thuisploeg al vroeg in de wedstrijd de voorsprong toen Ian White na vijf minuten profiteerde van een power play-situatie voor zijn ploeg. Na langdurig puckbezit voor de Sharks kon de verdediger vrij aanleggen en passeerde hij Detroit-goalie Jimmy Howard.

De 1-0 tussenstand bleef lang staan, onder meer vanwege een paar prachtige reddingen van zowel Niemi als Howard. Vroeg in het derde bedrijf volgde dan toch het tweede doelpunt van de wedstrijd. Ook deze goal werd gemaakt door een verdediger van San Jose, want het was Niclas Wallin die via een wrist shot de voorsprong van zijn ploeg verdubbelde.

Zes minuten voor tijd bracht Henrik Zetterberg de spanning weer terug in de wedstrijd. Tijdens een power play-situatie voor Detroit kreeg de left winger de puck na een mooie pass van Pavel Datsyuk en schoot hij de puck onhoudbaar achter Niemi.

Verder lieten de Sharks het echter niet meer komen en daarom gaan ze nu dus met een 2-0 voorsprong richting Detroit. De Red Wings zullen op hun beurt de goede lijn nog net iets verder door moeten trekken. Na een wat teleurstellende eerste wedstrijd, speelden de mannen van coach Mike Babcock zondagmiddag al significant beter. Misschien dat het thuispubliek hen het laatste zetje kan geven dat nodig is om de Sharks te verslaan.